На 11 май, Български младежки Червен кръст организира състезание по

...
На 11 май, Български младежки Червен кръст организира състезание по
Коментари Харесай

Състезание по първа долекарска помощ организира БМКЧ

На 11 май, Български юношески Червен кръст провежда съревнование по първа долекарска помощ за деца на възраст 12 - 14 години. В него ще се включат тимове от шест учебни заведения в региона. Всеки от тимовете е подготвен от доброволци на БМЧК. То ще се организира от 8:00 до 15 часа в постройката на улица „ Стойчо Мушанов “ 48.

По време на надпреварата ще бъдат разигравани разнообразни обстановки, в които ще бъдат симулирани произшествия, водещи до разнообразни пострадвания и положения.

За да могат дребните герои да покажат научените животоспасяващи умения са нужни статисти - доброволци с доста предпочитание и малко артистични умения. Те ще бъдат гримирани и инструктирани по отношение на пострадването, което би трябвало да изиграят.

Според изследване на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, в 90% от случаите оказването на моментална първа долекарска помощ избавя човешкия живот. Затова повишението на информираността в тази тенденция посредством събития като това има голямо значение за всеки
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР