На 11 март, понеделник, от 18:00 часа в зала Възраждане

...
На 11 март, понеделник, от 18:00 часа в зала Възраждане
Коментари Харесай

Проф. Цанков и доц. Казанджиева идват в Габрово за здравна лектория по дерматология

На 11 март, понеделник, от 18:00 часа в зала " Възраждане " ще бъде следващата здравна лектория, проведена от читалище " БУДИТЕЛИТЕ-2017 " - Габрово. Темата е " Дерматология - новости, псориазис, екзема, атопичен дерматит и други ", показана известно и на наличен език.

В това издание габровци ще се срещнат с изтъкнатите кожни лекари член кор.проф. доктор Николай Цанков от Клиниката по дерматология и венерология в МБАЛ " Токуда Болница София ” и доцент доктор Жана Казанджиева - специалист-дерматолог в Кожна клиника - Александровска болница и учител в Катедрата по дерматология и венерология в Медицинския университет в София.

Проф. Казанджиева ще изнесе лекция на тематика " Атопичен дерматит и екзема ", а проф. Цанков ще показа новостите в лекуването на заболяването псориазис.



С виртуална разходка до ледения континент Антарктида проф. Цанков ще опише за научните си проучвания като участник в шест български експедиции до контнента. Той е пионер в проучването на резултатите от климатичните условия върху хубавичко кожа. Като самопризнание за големия принос на проф. Цанков в международната просвета, един от отровите на Антарктида е наименуван на негово име - остров Цанков.

В края на лекторията ще има полемика, по време на която ще могат да бъдат задавани въпроси и да бъде редставена още информация за кожните проблеми и профилактиката им, да вземем за пример за кожата и слънцето, за кожата и татуировките, за алопецията, за храненето при акне и други

*

Преди събитието, от 17:00 часа, доцент Казанджиева, проф. Цанков, кожният лекар доктор Санкева и представители на фондация " Екзема " провеждат " Училище за пациенти с атопичен дерматит ", на което могат да участват родители на деца с атопичен дерматит и възрастни пациенти. Те ще получат потребни познания за ежедневната грижа за кожата и доста практични препоръки.

 Чл. кор. проф. доктор Николай Цанков, дмн

•Изтъкнат български доктор - модернист в дерматологията, с доста научни писания, награди и присъединяване в 6 български антарктически експедиции. Специализирал в Медицински факултет “Lariboisiere ” на болница “Saint Louis ” - Париж

•Научни приноси в дерматологията и венерологията: 850 научни труда, 283 научни публикации (158 чуждоезични), 3 книги, присъединяване в 16 други книги и монографии, 3 дисертации, 70 пъти преподавател на международни и европейски конгреси, над 1500 цитирания на негови публикации.

•Почетен член на 15 научни медицински сдружения по светa. Първият български доктор измежду 65 определени от целия свят в “Caring Physicians of the world ” на СЗО, Лекар на годината-2005



Доц. доктор Жана Казанджиева, дмн

•Специалист-дерматолог от Кожната клиника на Александровска болница и Клиника „ Евродерма “, учител в МУ-София.

•Специализации: Лазерна терапия на кожните заболявания - Цюрих, Електронна микроскопия на кожата - Виена,

•Член на борда на Европейската академия по дерматология и венерология, Българско дерматологично сдружение (БДД), Фондация „ Екзема “, ръководител на секция по Дермато-алергология към БДД.

•Над 150 изявления в региона на дерматологията за лекуването на екземите, уртикарията, псориазис, медикаментозните алергии, хемангиомите, лазертерапията, алергиите от козметични средства, другите типове плешивост и други

• 28 пъти преподавател на европейски, американски и международни конгреси и симпозиуми, учител в интернационалните курсове и семинари за кожни лекари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР