На 11 и 12 май в пет български града всеки

...
На 11 и 12 май в пет български града всеки
Коментари Харесай

Kaufland България е основен партньор на "Книги за смет"

На 11 и 12 май в пет български града всеки може да получи книга и отстъпка за други устойчиви артикули в подмяна на кг пластмасови боклуци.

Kaufland България е главен сътрудник на седмото издание на „ Книги за боклук " - една от най-мащабните начинания у нас в поддръжка на преработването, която в същото време насърчава четенето.

На 11 и 12 май в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Стара Загора всеки може да донесе кг годна за преработване пластмаса и да получи в подмяна книга и отстъпка за други устойчиви артикули.

По традиция уредници на акцията са фондация „ Credo Bonum " и издателство „ Smart Books ". Към тях за седмото издание на „ Книги за боклук " се причислява Kaulfand България в подтекста на дълготрайния ангажимент на компанията за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки.

Kaufland България обезпечава средствата за печатане на книгите, които ще бъдат давани на участниците в акцията.Благодарение на партньорството с комерсиалната верига локациите в тазгодишното издание на „ Книги за боклук " са повече, като наред с книгите всички участници ще получават отстъпка в магазините на компанията за покупка на препарати, щадящи природата.

Във всеки град събитието ще стартира в 10,00 часа и ще продължи до 13,00 часа:

 София: паркинг на Kaufland Младост (ул. „ Филип Аврамов " 3) и паркинг на Kaufland Крива река (бул. „ Ген. Тотлебен " 36);

 Пловдив: паркинг на Kaufland (бул. „ Освобождение " 47) и пред Общината;

 Бургас: паркинг на Kaufland (ул. „ Янко Комитов " 8) и пред Пантеона;

 Велико Търново: паркинг на Kaufland (ул. Краков 2Б) и Mall Veliko Tarnovo;

 Стара Загора: паркинг на Kaufland (ул. Стамо Пулев 2).

Организаторите предлагат на искащите да се включат в „ Книги за боклук " да носят пластмасата опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място.

Те напомнят, че измежду отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди, авточасти. За всеки кг пластмаса участниците ще получават ваучър за една хартиена или две електронни книги.

За да могат повече хора да се включат в акцията, всеки участник може да получи най-много два талона за книги и един ваучър за отстъпка на артикули без значение от предаденото количество пластмаса.

От първото издание на „ Книги за боклук " през 2013 година до момента вследствие на акцията у нас са рециклирани над 55 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги. Миналата година участниците в събитието в Пловдив регистрираха най-хубав резултат, което отреди на града първото място в
символичната конкуренция с идея.

Кампанията се провежда за седма поредна година.

През 2019-а тя се реализира с генералната поддръжка на Kaufland България и с поддръжката на Българо-американска кредитна банка, Европейската комисия в България, Екопак, общините Бургас, Велико Търново и Пловдив, Mall Велико Търново и с медийното партньорство на телевизионното предаване на Българска национална телевизия - „ Зелена светлина ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР