На 11 февруари, близо две седмици преди пълномащабна руска инвазия

...
На 11 февруари, близо две седмици преди пълномащабна руска инвазия
Коментари Харесай

Таен разговор между Шойгу и Уолъс: Руснаците могат да страдат както никой друг


На 11 февруари, близо две седмици преди пълномащабна съветска инвазия в Украйна, английският министър на защитата Бен Уолъс е разговарял с съветския си сътрудник Сергей Шойгу за вероятните последствия от сходен сюжет. " Уошингтън Пост " публикува подробности от този непубликуван до момента диалог, написа " Офнюз ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6653
В материала се разкрива, че по време на визитата си Уолъс е желал още веднъж да попита дали има опция за договаряния във връзка с настояванията на Путин за разширение на НАТО и активността на Алианса в Източна Европа. Шойгу, обаче, не показал " никакъв интерес към тематиката ".

След това английският министър предизвестил сътрудника си, че в случай че Русия реши да нахлуе в Украйна, ще се сблъска с яростна опозиция, на което Шойгу дал отговор, че " Русия и Украйна са една страна " и че " майка му е украинка ". Той, обаче, уверил, че не възнамеряват да стартират война.

В отговор на предизвестието на Уолъс за бъдещите наказания и вредите, която те могат да нанесат на страната, Шойгу уверил Уолъс, че " руснаците могат да страдат както никой различен " и добавил, че не могат повече да " търпят западната траектория на Украйна ".

" Той ме погледна в очите и сподели: " Нямаме проекти да нахлуваме в Украйна ", разказва Уолъс.

Това демонстрира какъв брой лъжливи са руснаците, пишат създателите на материала.

Източници на Bloomberg към този момент разкриха с кого и по какъв начин Путин е взел решението да нахлуе в Украйна. Според тях решението за навлизане е взето в стеснен кръг от " ястреби " - министъра на защитата Шойгу, началника на Генералния щаб Герасимов и секретаря на Съвета за сигурност Патрушев.

В същото време в публикацията на " Уошингтън Пост " за тайните проекти на Путин преди нахлуването в Украйна се споделя, че диктаторът е желал да завземе по-голямата част от страната, да " превземе " Киев за три дни и да убие Зеленски, " в случай че е належащо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР