На 11 декември отбелязахме 11 години без звездата на българските

...
На 11 декември отбелязахме 11 години без звездата на българските
Коментари Харесай

Огромна радост връхлетя съпругата на покойния Велко Кънев

На 11 декември отбелязахме 11 години без звездата на българските кино и спектакъл Велко Кънев. Навръх тъжната годишнина обаче в фамилията му се е случило щастливо събитие, за което вдовицата му Дора показа в персоналния си фейсбук профил.

Съпругата на артиста разгласява фотография по какъв начин разхожда из парка бебешка количка за близнаци, признавайки, че още веднъж е изпитала щастието да стане баба, освен това на цели две внучета едновременно. Тя обаче не разкрива нито какъв е полът на новите попълнения във семейството, нито на кого са кръстени те. В загадка от поверие Дора пази и коя от двете им дъщери с Велко е станала майка на близначета.

Голямата им дъщеря Катерина от дълги години живее в Канада, където работи в банка. Тя първа подари родителите си с внучка София. Сестра ѝ Марта пък приключи стопанска система в университета „ Нантер “ в Париж и магистратура в Сорбоната. Омъжена е за французин, с който има три деца, и до момента продължава да живее във френската столица.

Щерките на артиста рядко се прибират в родината, само че постоянно намират време да почетат паметта на татко си на годишнините от гибелта му. През годината майка им Дора пътува постоянно при тях. През лятото даже се осуетило едно от плануваните ѝ гостувания в Париж, откакто се разболяла от тежък ковид и се стигнало даже до банкет във ВМА, където екипът на ген. Мутафчийски я избавил от затруднения.

Обичаният от генерации Велко Кънев ни напусна на 11 декември 2011 година след две години битка с подъл рак на гласните струни. Битката имаше висока цена за огромния артист, който загуби гласа си и в последните си дни не можеше да пророни дума, а общуваше с писане. Кънев мълчеше за заболяването си и не търсеше страдание. Случайно и прекомерно късно се разбра обществено, че се е нуждаел от скъпоструващо лекуване в Германия, което давало възможна вяра. Негови сътрудници бързо се сплотиха към идеята да оказват помощ, а Министерството на културата спомага да го изпратят в немска болница. Въпреки че се откриха средства за лекуването, беше прекомерно късно и Велко Кънев издъхна единствено на 63 години. След загубата му жена му Дора не стопира да тъжи за него. Признава, че мъчно е траяла напред и смисъл намира единствено в дъщерите им, които я подариха с цяла войска внуци, написа " Ретро ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР