На 11 декември от 19:00 ч. в София Балкан Палас

...
На 11 декември от 19:00 ч. в София Балкан Палас
Коментари Харесай

Картините на Иван Мърквичка и Златю Бояджиев, които можем да си купим

На 11 декември от 19:00 ч. в София Балкан Палас (бившият хотел " Шератон " ) ще се организира аукцион с картини на едни от най-големите български съвременни и следвоенни художници. Предстоящият аукцион е първият им у нас и включва изключителна селекция от над 100 картини с обща планирана стойност над 200 000 евро.
 Рут Колева и нейните „ Дис/хармонии
Ново начало за Рут Колева

Другото лице на певицата

Високо ценени на пазара на изкуство, търгът ще предложи за продажба двама майстори - Иван Мърквичка и Ярослав Вешин, и двамата с основно значение в българското изкуство - " Ще вали ли? " на Вешин, рисувана преди повече от 130 години и " Българско селско момиче " на Мърквичка

Фаворит измежду колекционерите на портрети и феновете на изкуството, Никола Михайлов ще взе участие в селекцията на аукциона с извънредно произведение на българския модернизъм - " Малкото момиче с розовата рокля ". Художникът е прочут с близостта си до царското семейство и с портретите, които рисува за тях.
 Снимка 644804

Колекционерите ще могат да наддават и за Жорж Папазов, най-значимият български авангарден художник, който ще бъде показан с значимо за изкуството ни през 50-те години произведение - " Автопортрет ".

Рядка и значима поява на българския арт пазар е и Николай Дюлгеров, един от най-ценените ни художници отвън границите на България, чието творчество ще взе участие в аукциона с огромно по мярка произведение от цикъла " Морски пехотинци " - " Морски пейзаж ".
 Снимка 644806

Също рядка поява на пазара на изкуство ще бъдат " Есенен пейзаж " на Златю Бояджиев и " Пролетен пейзаж в Родопите " на Константин Трингов.
 Калина Кралева и Петър Великов описват с картини за едно другарство
Едно другарство в картини

Акварел, графика и екс либрис на едно място в изложба „ Сезони “

Освен класиците и огромните модернисти, ни чакат картини и на актуалните художници Генко Генков, Георги Божилов-Слона, Атанас Яранов и Димитър Буюклийски-Мичи. Произведенията идват от значими частни сбирки в България и чужбина.
 Снимка 644803

Преди аукциона на 11 декември 2023 година, проведен от румънската аукционна къща Artmark, картините, участващи в търга, ще бъдат част от галерия, която може да бъде прегледана всеки ден до 10 декември сред 10 и 20 ч. в галерията на Artmark в къща Ватев (ул. " Кузман Шапкарев " 1).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР