На 11 април РИОСВ - Варна е уведомена от Община

...
На 11 април РИОСВ - Варна е уведомена от Община
Коментари Харесай

Пожар в депо за отпадъци в с. Стожер, РИОСВ - Варна извърши проверка

На 11 април Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна е известена от Община Добрич за зародила спешна обстановка, а точно пожар, обхванал част от Клетка №1 на „ Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините Добрич, Добричка, Тервел, Никола Козлево, Крушари, Каварна, Шабла, Генерал Тошево и Балчик “, намиращо се в добричкото село Стожер, оповестяват от екоинспекцията за Moreto.net.

Дейностите на депото се правят според Комплексно позволение, издадено от Изпълнителна организация по околна среда, с оператор Община Добрич.

Към момента на инспекцията дейностите по екплоатация на депото, включващо уреди, съоръжения, площадки за отнасяне, преработване и неутрализиране на неопасни боклуци се правят от „ Уейст Солюшънс България “ ЕООД, гр. София, според подписан сред Община Добрич (оператор) и сдружението Договор.

При осъществената инспекция на мястото на повредата от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна е открито, че сдружението, експлоатиращо депото е подхванало незабавни дейности по потушаването на пожара. Същият е зародил към 23:49 ч. на 10.04.2022 година

Засегнатата от пожара повърхност е почти към 1.5 дка от тялото на Клетка № 1. Действията по потушаването му (гасене с вода и запръстяване) не престават и все още, като на мястото са обезпечени 3 броя пожарни автомобила от РДПБЗН-Добрич, 2 броя цистерни (водоноски), 4 броя самосвали, 1 брой компактор, 1 брой булдозер и 2 броя фадроми, обезпечени от оператора на депото.

Поради метеорологичните условия все още (скорост напразно 28-38 km/h, по данни на метеостанцията конфигурирана в обекта) ограничението на пожара е мощно затруднено.

При инспекцията на оператора е обещано наставление дейностите по гасене и запръстяване на пожара да продължат до неговото цялостно потушаване, за което документално да се уведоми РИОСВ-Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР