На 11.06.2021 г. по покана на ръководството на Камарата на

...
На 11.06.2021 г. по покана на ръководството на Камарата на
Коментари Харесай

Архитектите от Варна и Бургас задълбочават сътрудничеството си

 На 11.06.2021 година по покана на управлението на Камарата на архитектите - Районна гилдия Варна (КАБ - РК) се организира среща с управлението на КАБ - РК Бургас. Обсъдиха се тематики за разширение и задълбочаване на връзките сред двете районни колегии и бъдещо партньорство.    

КАБ - РК Бургас подписа по сходство на КАБ - РК Варна, РАМКОВ ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО с Варненски свободен университет " Черноризец Храбър " (ВСУ). 

Като съществени цели в контракта са посочени: Разширяване и задълбочаване на връзките сред Страните в областта на образованието, научната и развойна активност, обмяната на опит и шерването на запаси в региона на професионалното направление " Архитектура, строителство и геодезия “, както и сливане на напъните сред Страните за организирането и провеждането на взаимни на практика занятия, практики и стажове, научно-практически  семинари, кръгли маси, конференции, спомагателни образования, следдипломни квалификации и други начинания в региона на архитектурата. 

На срещата участваха: арх. Владимир Милков - Председател на УС на КАБ, проф. доктор Петър Христов – Ректор на ВСУ “Черноризец Храбър ", арх. Събин Попов - Председател на КАБ - РК Бургас, член на УС на КАБ, доц.д-р инж. Росица Петкова-Слипец - декан на архитектурния факултет на ВСУ, проф. доктор арх. Борислав Борисов - зам. ръководител на КАБ, сектор “Нормативи ", арх. Костадин Христов - Председател на Конституционен съд на КАБ, арх. Мирослав Бойчев - Член на УС на КАБ и член на съвета на КАБ - РК Бургас, арх. Марин Велчев - Председател на КАБ - РК Варна, член на УС на КАБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР