На 109 годишна възраст починa мексиканската баба, вдъхновила известния герой

...
На 109 годишна възраст починa мексиканската баба, вдъхновила известния герой
Коментари Харесай

На 109 години почина бабата, вдъхновила мама Коко във филма „Тайната на Коко“

На 109 годишна възраст починa мексиканската баба, въодушевила известния воин на мама Коко в анимационния филм на „ Пиксар “ - „ Тайната на Коко “. 
 Прочетете още
Мария Салуд Рамирес Кабайеро стана известна като Мама Коко след излизането на „ Тайната на Коко “ през 2017 година В анимационния филм, който изследва традициите на мексиканския празник Деня на мъртвите, мама Коко е прабабата на главния воин Мигел. 12-годишният Мигел се транспортира в света на мъртвите, където търси помощ от умрелия си прапрадядо, музикант, с цел да го върне в фамилията му и да отстрани фамилната му възбрана да се занимава с музика. 



Приликата сред мексиканската баба и мама Коко е доста огромна, предава БТВ. 

Анимационното студио „ Пиксар “ удостовери, че е пътувало до няколко мексикански щата, с цел да документира традициите на Деня на мъртвите. Членовете на екипа даже са живели с няколко локални фамилии, в това число фамилията на Мария Салуд Рамирес. Въпреки това, тя в никакъв случай не е получила самопризнание за приноса си към кино лентата на „ Пиксар “. 
 
Истинската мама Коко е родена през 1913 година Посветила е живота си на керамиката дружно със брачна половинка си, и е отгледала три деца, които са я дарили с десетки внуци и правнуци. Тя почина в същия град, в който е родена - Санта Фе де ла Лагуна, в мексиканския щат Мичоакан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР