На 109 286,86 лв. възлизат необходимите допълнителните ремонтни дейности във

...
На 109 286,86 лв. възлизат необходимите допълнителните ремонтни дейности във
Коментари Харесай

Над 100 хил. лв. са нужни за ремонт на зала Дружба в Перник

На 109 286,86 лева възлизат нужните спомагателните ремонтни действия във волейболната зала в спортния комплекс "Дружба " в Перник. Това сочи направеният от общината механически план, който на 19 декември ще бъде показан за утвърждение пред Общинския съвет.

Оказа се, че в откритата неотдавна актуализирана за 98 000 лева волейболна зала в комплекса не е планувано отопление. Няма и санитарни възли, съблекални, бани и тоалетни. За да упражняват, децата включват дребни електрически печки.

Освен от волейболистите, залата се употребява и от клуба по художествена гимнастика "Виктория ", в който упражняват 150 деца. Тук организират заниманията си и кикбоксьорите от Семеен кодекс Боец. Клубът по битка е дал краткотрайно съблекалните и баните си на останалите клубове, трениращи в новата зала.

С настъпването на зимния сезон неналичието на отопление се оказала съществена спънка за функционално потребление на залата. Не търпи отсрочване и обособяването на пространства от втория етаж за съблекални, защото в спортните клубове, ползващи залата, упражняват доста девойки, а наличните все още санитарни пространства се употребяват от състезати по бокс и битка.

Община Перник не разполага с финансов запас,с който да докара до дъно главния ремонт на залата за лична сметка. Ако на следващия ден планът получи зелена светлина, той ще бъде изпратен на Министерството на младежта и спорта за финансиране.

Община Перник ще даде опция за безплатно прилагане на обекта - напълно, или отчасти за несъмнено време на детски градини и учебни заведения за занятия по физическо образование,тренировъчна и спортна активност на учащите, съобщи кметът Станислав Владимиров. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР