На 100 километра канализация в столицата се прави ремонт в

...
На 100 километра канализация в столицата се прави ремонт в
Коментари Харесай

Георги Георгиев: 100 км улици ще останат разкопани в София, ако не се гласува бюджетът на столицата

На 100 километра канализация в столицата се прави ремонт сега и в случай че не се одобри бюджетът на столицата, тези улици ще останат разкопани през зимата. Десетки детски градини ще останат непостроени и моля общинските съветници да проявят здрав разсъдък и одобряват бюджета, тъй като има обекти във всички региони на столицата.

 

Това съобщи в ефира на БТВ ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

" Целта на съперниците ни е те да останат разкопани за изборите, само че те по този начин ще останат и през зимата, в случай че не бъде утвърден бюджетът на Столичната община “, сподели Георгиев.

Гласуването би трябвало да се състои в четвъртък. Групите на " Демократична България " и Българска социалистическа партия са близо половината от гласовете в СОС, а групата на ГЕРБ е с 27 гласа. " Разговорите сега демонстрират, че няма да получим поддръжка от тези огромни групи ", сподели Георгиев.

Той сподели, че недоумява по какъв начин общински съветници от Демократична България поддържат националния бюджет, а не поддържат общинския. „ В последна сметка 650 млн. лева е финансовата ремонтна стратегия на столицата, а в нея има десетки оферти на Демократична България “, сподели Георгиев.

„ Има подготвени здания за 85 групи в детски градини. Учителите са назначени. Имаме пари да платим, само че без бюджет те не могат да бъдат изплатени. Подкрепиха един път капиталовата стратегия, а в този момент не желаят “, уточни той.

Той напомни, че на разискването на бюджета в общинския съвет е поканил претендента на ПП-ДБ за кмет на столицата Васил Терзиев, само че той не пристигнал. А Борис Бонев е един от общинските съветници, които не дали своят вот за стратегия за поправяне на тротоарите в централната градска част.

„ Опозицията с изключение на да споделя че не е съгласна, би трябвало въпреки всичко и да си каже мнението по съответни въпроси. Все отново столичният град си има други проблеми, които не постоянно съответстват с националните “, сподели ръководителят на СОС.

Според него няма нарушаване на процедурата при назначение на шеф на АГ „ Шейново “. „ Румен Велев и Таня Андреева са кандидатствали да бъдат членове на Съвета на шефовете на болничното заведение. Велев е единственият претендент за шеф. Съгласете се, това не е конкурс с конкуренция. Освен писмен знак в закона има и дух. Духът на закона планува опция за конкуренция. Това са съображенията. Таня Андреева е определена за период до 6 месеца. Тя не е шеф. Тя е краткотрайно изпълняваща тази служба “, разяснява ръководителят на СОС.

 

Георги Георгиев не разяснява коя ще е кандидатурата от ГЕРБ за кмет на София.

„ Ще бъде оповестено решението на Изпълнителната комисия в границите на няколко дни. Готов съм за доста неща, а за други не съм подготвен. Нека да си дадем време, за се случат нещата по този начин, както би трябвало. Стъпките могат да бъдат разнообразни. Аз натрупах доста опит, от който виждате, че има потребност, с цел да осигурим здравия разсъдък в локалната власт “, уточни той.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР