На 10-ти декември, вторник, се откриват две от най-значителните и

...
На 10-ти декември, вторник, се откриват две от най-значителните и
Коментари Харесай

Коледно настроение с 47-мото издание на Софийски международен панаир на книгата

На 10-ти декември, вторник, се откриват две от най-значителните и огромни събития, свързани със актуалната литература и книгоиздаване в България – 47-мият Софийски интернационален панаир на книгата и 7-мият Софийски интернационален книжовен фестивал, проведени от Асоциация „ Българска книга “. Панаирът и Фестивалът по традиция се организират на общо шест равнища в Националния замък на културата и ще продължат до неделя, 15-ти декември.
В дните сред вторник и неделя в това число обичаното и предстоящо събитие от културния плакат на столицата - Софийски интернационален панаир на книгата, със своето 47-мо издание чака всички другари на книгите с над 160 книгоиздатели и книгоразпространители от България и чужбина, а още от първия ден на ревюто ни чакат вълнуващи литературни срещи на сцената на културната стратегия на ет. 4 на НДК, западно крило с министър председатели на най-новите книжни заглавия у нас; срещи с десетки създатели, издатели и преводачи; детски и младежки събития; срещи с създатели на щандовете на издателствата; седмото издание на Софийски интернационален книжовен фестивал. Всичко това ще трансформира Националния замък на културата в привлекателен център за феновете на книгите в навечерието на коледните празници.

На сцената на Културната стратегия и на щандовете на изложителите Ви чакат срещи и представяния на създателите Або, Александър Иванов, Антоанета Николова, Антон Георгиев, Боян Боев, Бранимир Събев, Васил Лазаров, Весела Люцканова, Владимир Зарев, Владислав Христов, Владислав Шпилман, Гал Сасон, Гери Турийска, Даниел Пенев, Деметра Дулева, Джим Ал-Халили, доктор Стефан Сергиев, Елена Павлова, Здравка Евтимова, Иван Кулеков, Ивинела Самуилова, Изабел, Ина Иванова, Камелия Александрова, Камелия Кучер, Красимира Хаджииванова, Манол Глишев, Мартин Илиев, Мартин Касабов, Мартина Илиева, Митко Новков, Надежда Динева, Нели Лишковска, Николай Терзийски, Пенко Пенков, Петя Кокудева, Пламен Антов, проф. доктор Лилия Райчева, проф. Огнян Герджиков, Радостина Ангелова и Александър Станков, Симеон Ботев, Стефан Цанев, Таня Иванова, Татяна Попова, украинските създатели Гаска Шиян, Остап Сливински и Христя Венгринюк, Христо Милков, Юули Ниеми от Финландия.
Детски модул на Културната стратегия на Панаира на книгата чакат и най-малките читатели. Заповядайте на среща с подпис с Невена Басатова, създател на практичния справочник „ Детска академия за положителни маниери “; показване на книгата „ Защо медът е толкоз сладостен? ” - приказка с просветителни игри от Мая Бочева - Уики; показване на книгата „ Художникът съвсем магьосник “, Вадим Лазаркевич в четири приказки; викторина „ Аз познавам мотовете! “; загадките на Арендел; показване на книжката „ Приключенията на Поля “ от Анжелина Денчева; среща с подпис с обичания детски стихотворец Виктор Самуилов; приказният свят на „ Дисни “ оживява; показване на книгата „ Детски пиеси “ от Недялко Йорданов; среща с подпис с художничката Невена Ангелова; показване на новата книга от поредицата за приключенията на Боби - „ Боби на Празника на плодовете “, дружно с доктор Людмила Емилова и Владимир Шишков.
Тазгодишното издание на най-голямото литературно събитие – Софийски интернационален книжовен фестивал, ще се организира от 9-ти до 15-ти декември. До този миг участници в него са били повече от 250 поети и писатели от 28 страни. Фестивалът е самобитен конгрес, който събира на едно място български и международни създатели и основава пространство за разговор и за среща на литературите, на огромните и дребните езици, на културите на другите страни. Общото сред гостуващите създатели в седмото издание на Софийския интернационален книжовен фестивал не е нито територията, нито наложително близката просвета. Обединява ги езикът, на който пишат. Международната стратегия на фестивала тази година е отдадена на френскоезичната литература и нейното разнообразие, което в забележителна степен идва от писатели, за които френският език не е майчин. Това всекидневно са създатели от някогашни колонии или такива, които избират да пишат на този език. Затова за тазгодишните посетители на фестивала можем да приказваме като за френскоезични писатели от разнообразни точки на света. Традиционно, Литературният фестивал се организира на сцената в Мраморно предверие в НДК по време на Софийския интернационален панаир на книгата. Анна Мои, Самира Негруш, Жан-Марк Тюрин, Бернар Коман, Дени Терио, Армел Жоб, Жан Портанте, Франсоа-Анри Дезерабл, Аксиния Михайлова и Елица Георгиева са измежду гостите на Литературния фестивал
1600 кв.м. изложбена повърхност, извънредно наситена съпътстваща културна стратегия, министър председатели на най-новите книжни заглавия у нас, детска стратегия, десетки срещи с български и задгранични създатели, преводачи и издатели, Литературен фестивал с над 100 посетители Ви чакат на шест равнища в Национален замък на културата със специфични оферти по случай коледите празници. На 14 декември (четвъртък) още веднъж ще бъде връчена Годишната премия на Асоциация „ Българска книга ” за най-хубав издателския план „ Златен лъв ” - 2019 година Събития Ви чакат и на щандовете на издателствата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР