На 10 септември се предвижда да стартира Аматьорско футболното първенство,

...
На 10 септември се предвижда да стартира Аматьорско футболното първенство,
Коментари Харесай

Бербатов създава първенство за изключените от БФС отбори

На 10 септември се планува да започва Аматьорско футболното състезание, управлявано и финансирано от екипа и на претендента за президент на БФС Димитър Бербатов. В него ще вземат участие изключените клубове след различния конгрес на централата в НДК през март, който избра именития нападател за президент на централата, само че съдът в последна сметка отхвърли решенията на този конгрес.
Прочетете още
" Една фантазия е към този момент действителност. Едно начало, което ще разреши на всеки тим, прекратил активност поради БФС и техните рестрикции, и финансови тежести, още веднъж да взе участие и практикува обичаната игра. Нещата са повече от впечатляващи!!! Футболните клубове няма да заплащат нито за съдии, нито за лекар, поемат си единствено защитата на мача ", разгласи един от участниците на специфична среща на тимовете от областите София и Перник с някогашния състезател на ЦСКА и Лудогорец Михаил Александров, който също е част от екипа, ръководен от Димитър Бербатов.

" Планира се да се играят мачове в два полусезона - есенен и пролетен. 8 клуба са към този момент от София и Перник. Очаква се да станат 10″, разяснява Мони Младенов, който е движещата мощ в най-популярния от тези клубове - Димитровец Ковачевци.

Според него от екипа на Бербатов са подсигурили, че има спонсори, които ще обезпечат средствата нужни за организацията на шампионатите. Освен това тимовете ще разчитат и на награден фонд, като се е коментирало заелите първо място по райони да получат по 2000 лв.. Средства обаче ще има като бонус за всички участници. Освен в аматьорското състезание тези клубове ще играят в различна конкуренция за специфична купа, по разпоредбите, по които се провежда шампионата за Купата на България. Подобна среща е имало с клубове от Северозапада, а ще има и в други райони. Става въпрос за такива аматьорски тимове, които не желаят да заплащат за пререгистрация и да аплайват отначало за участие в системата на БФС.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР