На 10 ноември и 22 декември ще се изпълнят последните

...
На 10 ноември и 22 декември ще се изпълнят последните
Коментари Харесай

Последни представления на спектакъла Летище в Младежки театър

На 10 ноември и 22 декември ще се изпълнят последните две представления на спектакъла Летище в Младежки спектакъл.Постановката е обичана от публиката, само че театърът залага на нови заглавия в репертоара си, които да провокират нови безредици измежду феновете и да предложат повече многообразие.

Премиерата на Летище е през ноември 2012. Спектакълът е по пиеса на хърватската авторка Тена Щивичич и съставлява динамичен и кондензиран роман за пътуването през живота.

Действието се развива в чакалнята на огромно летище, където всички полети са анулирани заради стихия, а пасажерите остават да чакат своето тръгване. На сцената се преплитат няколко сюжетни линии с друга тема – среща със остаряла обич, невярност, вяра за ново начало, отмалялост от всекидневието.

„ От нашето Летище никой не излетява. И никой не каца. Ние описваме историята на хора, арестувани на него от събитията. За това, какво се случва, когато безумният темп на истеричния ни живот спре ненадейно, като че ли някой е дръпнал спешната спирачка, и ние сме принудени да стоим на едно място, да се сблъскаме със самите себе си. Това е история за любовта, самотата, умората и вярата... “ – споделя Владимир Люцканов, режисьор на спектакъла и шеф на Младежки спектакъл.

Награди и номинации: Номинация Аскеер 2013 за поддържаща мъжка роля на Вежен Велчовски, Номинация Аскеер 2013 за сценография на Елена Иванова, Младежки спектакъл насочва покана към всички да посетят последните представления на спектакъла Летище.

Постановачният екип на предсавлението е:превод Русанка Ляпова, режисьор Владимир Люцканов, сценография и костюми Елена Иванова и хореография Татяна Соколова. В представлението вземат участие актьорите: Ангелина Славова, Вежен Велчовски, Гергана Христова, Веселина Конакчийска, Искра Донова, Койна Русева, Кристина Янева, проф. доктор Атанас Атанасов, Николай Луканов, Стефан Мавродиев, Ярослава Павлова, Петко Венелинов, Мила Люцканова, Катерина Златарова, Мартина Апостолова, Златина Никифорова, Даниела Филипова и Габриела Станкова.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР