На 10 ноември 2017 г., Военно-апелативна прокуратура (ВоАП) потвърди постановлението

...
На 10 ноември 2017 г., Военно-апелативна прокуратура (ВоАП) потвърди постановлението
Коментари Харесай

Военна прокуратура за проверката във ВМА и ген. Петров: Няма данни за престъпление


На 10 ноември 2017 година, Военно-апелативна прокуратура (ВоАП) удостовери постановлението на прокурор от Военно-окръжна прокуратура гр. София от 07 юни 2017 година, с което бе отказано да се образува досъдебно произвеждане във връзка одитен отчет на Министерство на защитата за оценка на законосъобразността и успеваемостта на осъществените действия по ръководство и надзор на бюджетните и други средства за интервала 01 януари 2014 година – 31 януари 2017 година на Военно здравна академия, заради липса на задоволително данни за осъществено закононарушение от длъжностни лица от ВМА. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
При осъществения длъжностен надзор на проверяваното разпореждане е открито, че първичната инспекция е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил нужния надзор над работата на военния следовател. Поради това прокурор от ВоАП е направил спомагателна персонална инспекция, в хода на която са изискани относими документи и са снети пояснения от разнообразни длъжностни лица. Анализът на всички събрани материали е довел до извод, че няма данни за осъществено закононарушение от общ темперамент от длъжностни лица от ВМА.
Постановлението е изпратено на Министерство на защитата и на ВМА. ВоАП е алармирала административния началник на ВОП - София за осъществяване на цялостна инспекция на работата на наблюдаващия прокурор Адалберт Кръстев за преценка на учредения за ангажиране на дисциплинарната му отговорност с оглед установеното официално осъществяване на началната инспекция по случая.
Препис от постановлението в едно с копие на одитен отчет от м. март 2017 година на Дирекция „ Вътрешен одит “ - МО, е изпратен по подготвеност на Агенцията за държавна финансова ревизия, поради откритото нарушаване на член чл. 49, алинея 1 от ППЗОП /отм./ и на т. 9.5 от одобрените Условията за присъединяване в процедурата. Изпращането е с оглед пълномощията на АДФИ за ангажиране на административно-наказателна отговорност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР