На 10 май ще се проведе виртуална среща на СЗО

...
На 10 май ще се проведе виртуална среща на СЗО
Коментари Харесай

СЗО свиква среща заради срива на здравната система на Украйна след руската инвазия

На 10 май ще се организира виртуална среща на СЗО за въздействието на съветската инвазия върху здравната система на Украйна. Това заяви на брифинг в Женева представителят на международната организация Тарик Яшаревич, представен от международните организации.

В края на предходната седмица Киев е изискал срещата с писмо от дипломатическата задача на Украйна в Женева до районния шеф доктор Ханс Клуге. То е подписано от 38 страни от Европейския район на СЗО, измежду които Германия, Франция и Англия.

В него се упорства за незабавна среща не по-късно от 9 май, заради зачестили офанзиви против здравни заведения, прекратени акции за имунизация и опасения по отношение на риска от радиологични и химически събития.

В писмото се предлага също по този начин генералният шеф доктор Тедрос Аданом Гебрейесус да прегледа тематиката на съвещание на Световната здравна асамблея през май.

Към този миг СЗО е удостоверила 177 офанзиви против здравни заведения и инфраструктура в Украйна, довели до 73 смъртни случая в тях от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

„ Тези офанзиви лишават хората от незабавно нужни грижи, заплашват доставчиците на здравни услуги и подкопават здравните системи “, се споделя в отчета на международната организация за Украйна от края на предходната седмица.

В същия документ се акцентира, че здравната система е тежко засегнатата, изключително в Източна Украйна, където тя е напълно срината, а съвсем всички клиники и лечебни заведения в региона на Луганск са развалени или унищожени.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР