На 10 май изтича срокът за прием на предложения за

...
На 10 май изтича срокът за прием на предложения за
Коментари Харесай

Община Русе набира предложения за Награда „Русе“ и „Млад творец“ 2022

На 10 май изтича срокът за банкет на оферти за тазгодишните носители на Награда „ Русе “ и Награда „ Млад създател “, които Община Русе връчва годишно на тържествена гала на 24 май.

С Награда „ Русе “ се удостояват български и задгранични жители със заслуги в региона на изкуството и културата, образованието и науката за забележителен принос за издигане престижа на гр. Русе. Наградата се връчва на лица и организации и/или екипи, за достижения в следните категории в интервала от 10 май на миналата година до 10 май на настоящата година:

1. Изкуство и просвета:
Литература и журналистика – 1 индивидуална;Сценични изкустваТеатър – 1 индивидуална; Музика и танц – 1 индивидуална;Изобразителни и образни изкуства – 1 индивидуална;Архитектура – 1 индивидуална;За извънреден принос и дългогодишна активност в региона на изкуството и културата – 1 индивидуална; За креативен екип – 1 групова.
2. Образование и просвета:

2.1. Предучилищно и начално обучение – 1 индивидуална;

2.2. Основно и приблизително обучение – 1 индивидуална;

2.3. За повсеместен принос в региона на предучилищното, началното, главното и междинното – 1 индивидуална;

2.4. За просветителна институция, теоретичен или училищен екип – 1 колективна;

2.5. За училищен екип от съществени, междинни учебни заведения и гимназии – 1 колективна;

2.6. Висше обучение и просвета – 1 индивидуална;

2.7. За повсеместен принос и дългогодишна активност в региона на висшето обучение и просвета – 1 самостоятелна.

Удостоените с Награда „ Русе “ 2021 ще получат бронзова статуетка по авторски план и направа на скулптора Георги Радулов, диплом и парична награда, както следва:

1. За самостоятелна премия – 500 лева

2. За групова премия – 1000 лева

3. За извънреден принос и дългогодишна активност – 600 лева

Награда „ Русе “ не се връчва на лица и организации, удостоявани със същата премия в предходни години.

Награда „ Млад създател “ отличава млади русенски създатели в региона на изкуствата и културата на възраст до 30 години с високи креативен и артистични достижения. Тя е учредена в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови и се съпровожда от парична сума в размер от 600 лева и награден знак, обезпечени от тяхното семейство.

Предложенията за Награда „ Русе “ и Награда „ Млад създател “ се подават в Деловодството на Община Русе в запечатан плик с четливо изписана номинационна категория.Те би трябвало да съдържатизчерпателна обосновка и да бъдат направени от организации и институции, работещи в съответните области.

Регламентът за двете награди е организиран в Наредба № 17 за символиката на Община Русе, последно променена с Решение № 426 от Протокол № 20/25.03.2021 година на Общински съвет – Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР