На 10 декември от 11 часа ще се състои пореден

...
На 10 декември от 11 часа ще се състои пореден
Коментари Харесай

„Автомагистрали-Черно море“ излизат на пореден протест

На 10 декември от 11 часа ще се състои следващ митинг на служащите в „ Автомагистрали-Черно море “ АД.

Причината още веднъж са към момента неиздължените от страна на страната средства за завършилия ремонт на сектор от автомагистрала „ Тракия “. Това води до неплатени заплати и доста усложнения за осъществяване на активността, оповестиха от сдружението.

Към чиновниците от „ Автомагистрали-Черно море “ ще се причислят и техните сътрудници от „ ИСА 2000 “, които са сложени в същата обстановка.

Протестът ще е пред постройката на Министерството на районното развиване и благоустройството в София.

„ Ние, работещите в „ Автомагистрали - Черно море “ АД Шумен, от края на месец април вършим опити да получим заработените средства за работни заплати, обвързани със заплащането от страна на страната посредством държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване и благоустройство, за ремонта на автомагистрала „ Тракия “ сектор Чирпан-Стара Загора, който е в употреба от юли 2021 година “, декларират чиновниците.

Изплащането на работните заплати е обезпечено посредством съглашение сред синдикалната организация на КНСБ в сдружението и работодателя. Към нашите претенции от началото на месец септември се причислиха и служащите и чиновниците на „ ИСА 2000 “ ЕООД, които са в същото състояние като нас и имат да получават средства за ремонт на лявото платно на Автомагистрала „ Тракия “.

Търпението ни е изчерпано. Синдикалната организация няма да допусне всеобщи съкращения и освобождение на личен състав заради това, че Министерство на регионалното развитие и неговите структури не вземат решение един проблем към този момент половин година! Цената на бюрократичните пречки няма да я заплащат служащите и експертите в сдружението.

Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума към сдруженията въз основата на това, че бяха осъществени всевъзможни инспекции, без да са установени нарушавания при активността ни, и компаниите не са от тези, които са получили предплатени суми по ин хаус процедурите.

На процедура целият колектив финансира с неполучените работни заплати и труда си ремонта на правата от автомагистрала „ Тракия “, декларират още от „ Автомагистрали - Черно море “.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР