На 10 април (неделя) от 14:00 ч., БНТ 1 ще

...
На 10 април (неделя) от 14:00 ч., БНТ 1 ще
Коментари Харесай

Български детски филм „Случаят Кюри“ по БНТ 1

На 10 април (неделя) от 14:00 ч., Българска национална телевизия 1 ще излъчи български детски филм „ Случаят Кюри “ с позитивен взор към науката. Главните герои са 8-годишният академик Тони и мишката Мария Кюри.

Сюжетът на „ Случаят Кюри “ споделя историята на 8-годишно момче (Тони), което мечтае някой ден да стане популярен академик. Затова стаята му наподобява на лаборатория, в която организира разнообразни опити. Опитната си мишка е кръстил на световноизвестната жена-учен Мария Кюри. С нея Тони желае да се яви на Националния фестивал на науката и да показа откритията си за натрупването на мускулна маса. Неговата съседка Рая – също на 8 години, учи в балетното учебно заведение и е доста палава и пакостлива. Дружи с побойника на квартала – Стефан. Двамата вземат решение да отвлекат Мария Кюри, а Тони е изправен пред нови провокации, подготвен на всичко да си я върне. Балетната режисура на учебното заведение е провалена с гръм и тропот, само че за сметка на едно ново другарство.

„ Случаят Кюри” е подсилен от Национален кино център, а негов продуцент е Пламен Йорданов. Авторският сюжет е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, благодарение на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Лентата е осъществена от дългогодишния креативен колектив на режисьора Андрей Хадживасилев – оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов.

Гледайте кино лентата „ Случаят Кюри “ на 10 април ( неделя ) от 14:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР