На 1 юни всяка година се отбелязва Международния ден на

...
На 1 юни всяка година се отбелязва Международния ден на
Коментари Харесай

Празнуваме Международния ден на детето

На 1 юни всяка година се отбелязва Международния ден на детето. Тази година е проведена богата стратегия за дребни и огромни на разнообразни места в страната.

Военни формирования от състава на Сухопътните войски, Военновъздушните сили (ВВС), Съвместното командване на силите (СКС) и Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) по традиция „ отварят порти “ във връзка 1 юни, написа БГНЕС.

Военните формирования от Сухопътните войски в Стара Загора, Смолян, Хасково, Ямбол, Елин Пелин, Горна Оряховица, Асеновград и Чирпан ще посрещнат всички искащи сред 09.00 и 11.00 ч. Военнослужещите ще срещнат гостите с историята на формированията, ще покажат мостри на въоръжение, бойна техника и снаряжение и ще показват умения. Посетителите ще имат опция да прегледат и войсковите музеи, оповестиха от МО.

За феновете на авиацията „ отварят порти “ две авиобази от състава на Военновъздушни сили. Авиобаза Безмер ще посреща гостите от 09:30 до 13:00 ч. Посетителите ще могат да се срещнат със самолетите Су-25, стрелково въоръжение, летателна екипировка, избавително съоръжение, специфична и самолетообслужваща техника. Децата са поканени да се включат в конкуренция за рисунка на асфалт на тематика „ Мечтая да хвърча “, където най-хубавите ще бъдат отличени с награди. Ще бъде отворена и богатата експозиция на музея с историята въз основата.

16-а авиобаза Враждебна ще отвори порти от 10.00 часа. Малки и огромни ще могат да прегледат неподвижен показ на авиационна и специфична техника, стрелково оръжие и бойна екипировка. Предвидени са демонстративни полети с ниско прехвръкване на военнотранспортните самолети C-27J „ Spartan “.

Военнослужещи и цивилни чиновници от военно формирование 28860 - Горна Малина и военно формирование 22980 – София от състава на СКС ще посрещат посетителите във връзка 1 юни от 10:00 до 15:00 часа. В региона на военното формирование в село Горна Малина ще бъдат развърнати няколко образователни центъра за показ на стрелково оръжие, комуникационно-информационни средства, употребявани в задачите зад граница, автомобилни и информационни средства от състава на националния мобилен модул по КИС на НАТО (DCM-F), действителни и виртуални симулационни системи от Националния боен образователен комплекс „ Чаралица “. Атрактивният музей на формированието също ще бъде отворен за посещаване.

Военнослужещите от военно формирование 22980 – София, кв. „ Горна баня “ ще срещнат гостите с въоръжението, бронираната, инженерната и специфичната техника във формированието.

За 1 юни военнослужещи от СКСО провеждат две прояви в Пловдив и в село Труд, Община Марица, Област Пловдив. Отворени порти в регион №2 (ул. „ ген. Радко Димитриев “ № 2) ще има от 10.00 до 12.00 ч. Ще бъде показан неподвижен показ на въоръжение, снаряжение и техника За учениците в село Труд ще се организира „ открит урок “ от военнослужещи, а по случай 31 май – Международния ден на военните духови оркестри ще бъде изнесен концерт от Военния духов оркестър на СКСО.

По мотив Международния ден на детето БДЖ и тази година ще съблюдава положителната си традиция и ще подари гратис пътешестване на всички деца на възраст до 14 години.

Младите пасажери могат да се възползват от тази опция от 00:00 ч. до 24:00 ч. на 1-ви юни във всички пътнически и бързи влакове. При изискване, че пътуването стартира с нощен трен, който отпътува преди 24:00 ч. на 1-ви юни, безплатното пътешестване важи до идването на влака в крайната гара на идващия ден.

Възрастта на децата се удостоверява с копие на акт за раждане или различен документ доказващ възрастта, както и с железопътни карти „ Дете ” и „ Учащ ”. Запазените места за всички категории влакове, спалните места и разликата за пътешестване в първа класа се заплащат. Децата на възраст до 10 години наложително пътуват с компаньон.
БДЖ поздравява своите най-малки пасажери с идния празник – Международния ден на детето, и им пожелава щастливо детство, усмивки и радостни игри през лятната почивка!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР