На 1 юни влиза в сила строителното разрешение за ремонт

...
На 1 юни влиза в сила строителното разрешение за ремонт
Коментари Харесай

Започва ремонт в сградата на детската градина в карловското село Каравелово

На 1 юни влиза в действие строителното позволение за ремонт в постройката на детската градина в карловското село Каравелово, потърпевша от наводнението на 2 септември 2022 година. Фирмата-изпълнител, определена след наложителните процедури по Закона за публичните поръчки, стартира работа в същия ден.
 
Ще бъдат осъществени ремонтно-възстановителни действия на първия и на втория етаж в постройката. На първия етаж ще бъдат построени 10-сантиметрови разграничителни стени и загради от гипсокартон и заряд от минерална вата – за обособяване на част от входното предверие и ограничение на свободния достъп към неизползваемите елементи от постройката на етажа.
 
На втория етаж се планува създаване на 12-сантиметрови монтажни стени от гипсокартон и заряд от минерална вата – за отделяне на четири нови пространства /складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и вместилище за принадлежности и материали/. Таваните и пространствата на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, ще бъдат направени с 10-сантиметров окачен таван.
 
Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени ще бъдат санирани. Подовите настилки ще се обновят в сходство с нормативните условия: позволяващи влажно разчистване и дезинфекция; в занималнята с ъгъл за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.
 
Проектът планува замяна на съществуващите дограми за порти и прозорци с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; помяна на съществуващите вътрешни ВиК и електрическа съоръжения с нови; създаване на пречиствателно оборудване в двора на детската градина и монтиране на СОТ.
 
В рамките на плана, чийто период за осъществяване е три месеца, ще бъде възобновено дворното място, ще се инсталират нова детска площадка и ограда. От идната образователна година филиалът на ДГ " Гина Кунчева " би трябвало да работи за една група деца, като условията са техният брой да е най-малко 12.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР