На 1 юни плажовете ще са готови, защото така е

...
На 1 юни плажовете ще са готови, защото така е
Коментари Харесай

На 1 юни плажовете ще са готови, но кога точно ще отворят тепърва ще се решава

На 1 юни плажовете ще са подготвени, тъй като по този начин е по контракт и по закон. Надявам се да можем да стартираме още тогава. Това съобщи пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи БГНЕС.
От думите ѝ обаче стана ясно, че към момента не може да се каже по кое време тъкмо ще отворят плажовете.
Ще наложим санкции и ограничавания, в случай че не се съблюдават санитарно-хигиенните ограничения и дистанцията. Капацитетът може да се понижи с 30 до 50% за заведенията, както и по плажа, поради нуждата от обществена отдалеченост т.е. увеличението на дистанцията . Един чадър с два шезлонга сега е 16 квадрата, ние сме поискали 20 квадрата да бъде, което виждате много съкратява дистанцията, разясни Ангелкова.
Ще създадем лист на плажовете и изискванията, с цел да може всички, които желаят да посетят обещано място да знаят какви са изискванията, разяснява още министърът.
Непрекъснато приказваме, че българите са преди всичко по отношение на ограниченията, които сме взели, с цел да имаме въпреки и късен летен туристически сезон. Българите постоянно са били пазарът номер 1, на който разчитаме във връзка с туризма. Дали сме опция наематели и концесионери да изразят позицията си. Получих поддръжката на всички морски кметове, всички дружно сме в тази сложна обстановка. Това е сложна краткотрайна мярка, само че считам, че ще е работеща, акцентира Ангелкова.
Какво законови ограничения се готвят в поддръжка на туризма - научете ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР