На 1 юни отбелязваме Международния ден на детето. По традиция

...
На 1 юни отбелязваме Международния ден на детето. По традиция
Коментари Харесай

Полицията и Пожарната с инициативи за деня на детето

На 1 юни означаваме Международния ден на детето. По традиция чиновниците на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Русе и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Русе са организирали няколко спортни, развлекателни и просветителни начинания за децата. Ето какви са те:

гр. Русе

От 10 часа на 1 юни 2023 година в Спортна зала " Дунав " в Русе ще се проведесъстезание по стрийтбол за възпитаници, под надпис " ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО! “.Събитието е заключително за образователна 2022-2023 година и отбелязва началото на лятната почивка на децата. То се провежда в границите на провежданите действия по програмата „ Работата на полицията в учебните заведения “, по които от години работят инспекторите от група „ Детска педагогическа стая “ в ОДМВР-Русе, дружно с образователните заведения в региона. Проявата се провежда в съдействие сред Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Русе, Регионално ръководство на образованието - Русе, Ученическа спортна школа – Русе. Инициативата ще събере възпитаници от 5 клас на 10 учебни заведения от градовете Русе, Бяла, Две могили, Сливо поле и Ветово.

гр. Русе

На 1 юни 2023 година от 11 часа в Парка на младежта в Русе, в региона до вазата, за децата и техните родители ще бъдат разполагаем коли, техника и съоръжение на пожарната, с които малчуганите и техните близки ще могат да се срещнат от близко, както и да вземат участие в забавни демонстрации и занимания, проведени от чиновниците на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Русе.

От 10:30 до 12:30 часаслужители и техника от ОДМВР - Русе и РДПБЗН - Русеще бъдат разположенидо Съдебната палата в гр. Русе.Те ще се включат в самодейностите в централната част на града. Там присъстващите ще могат да се прегледат противопожарен автомобил, полицейска кола и мотор, дружно с оборудването им.

гр. Русе

От 30 май до 16 юни 2023 г.Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Русе гостува в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “-Русе с изложбаот най-хубавите произведения, взели участие в регионалния стадий на интернационалния конкурс за детска рисунка „ С очите си видях бедата ”– 2023. Те са рисувани от възпитаници от 11 общообразователни учебни заведения в Русенска област и деца от три детски градини.

Целта на състезанието е със средствата на изобразителното изкуство да се пресъздадат познанията на децата и учениците за бедствията в международен мащаб, съществени знания за рисковете от бедствия и за методите на държание и деяние, както и дейностите на Единната избавителна система.

Инициативата е проведена по отношение на Деня на детето.

гр. Две могили

1 юни 2023 година от 10 часа на площад „ Филип Тотю “, пред постройката на Народно читалище „ Св.Св. Кирил и Методий “ - По самодейност на районно управление (на МВР) - Две могили ще бъде извършено Превантивно – просветително мероприятие за децата,живеещи и посещаващи образователни заведения на територията на районно управление (на МВР) – Две могили, от общините Две могили и Иваново. Подрастващите и гостите на събитието ще могат да се срещнат с работата на служителите на реда и пожарникарите, употребяваната от тях техника и помощни средства. В програмата ще се включат и доброволци от БЧК, ЦСМП, чиновници от общините Две могили и Иваново, както и на МОН.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР