На 1 юни 2023 година в Районен съд – Плевен

...
На 1 юни 2023 година в Районен съд – Плевен
Коментари Харесай

Възпитаници на ПГЧЕ бяха председатели на Районен съд – Плевен за ден

На 1 юни 2023 година в Районен съд – Плевен беше подложен самобитен свършек на Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, провеждана през образователната 2022/2023 година

Още при започване на акцията, ръководителят на съдасъдия Вера Найденова оповести, че на 1-ви юни 2023 година Районен съд – Плевен ще бъде с нов ръководител за един ден, като премия за учениците, взели участие в просветителната стратегия и получили най-вече на брой точки на решените от тях проби, раздавани им по време на седмицата на отворените порти в съда.

След чоп, състоял се на 17-ти майбяха определени учениците Виктор Христов /ученик в 11 " Д " клас на Профилирана гимназия с преподаване на непознати езици/ и Ивета Кръстева /ученичка в 12 " Б " клас на Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване/, които на 01.06.2023 година влязоха в ролята на Председател на Районен съд – град Плевен за един ден.

Днес, те седнаха на стола на Председателя на съда – арбитър Вера Найденова, като се срещнаха от близко с работата на Председателя, както и с работата на чиновниците от другите служби в Районен съд – Плевен.



Като за начало двамата нови Председатели бяха осведомени с работата на регистратурата на Районен съд – Плевен, където видяха по какъв начин се одобряват документи и се образуват правосъдни каузи, като самите те имаха опцията да разпределят новопостъпилите цивилен и наказателни каузи. Запознаха се и с работата на правосъдния деловодител, секретар, архивар и призовкар и имаха опцията да следят по какъв начин протича едно правосъдно съвещание.



За присъединяване си в самодейността учениците Виктор Христов и Ивета Кръстева получиха от ръководителя на съда – арбитър Вера Найденова удостоверения за присъединяване си и дребен подарък за спомен от този ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР