На 1 юли т.г. Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) Марица изток 2″

...
На 1 юли т.г. Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) Марица изток 2″
Коментари Харесай

От 1 юли ТЕЦ „Марица изток 2“ може да спре работа

„ На 1 юли т.г. Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) „ Марица изток 2″ към този момент няма да има ангажимент към Национална електрическа компания (НЕК) за произвеждане на електрическа енергия “.

Това съобщи конференция в в Стара Загора ръководителят на КНСБ в Топлоелектрическа централа 2 и общински консултант Деян Дяков , съобщи „ Българска телеграфна агенция “.

Той добави, че при тази висока цена на излъчванията Топлоелектрическа централа 2 ще би трябвало да излезе на свободния пазар напълно, което ще способства за това тя да спре да работи.

Според Дяков, в случай че икономическият модел не разрешава работата на ТЕЦ-а, управлението най-вероятно ще се наложи да спре работата на централата. Така те ще изпаднат в една обстановка, в която ще ръководят сдружението на един тип загуба , което е закононарушение.

Общинският консултант добави, че цената на електрическата енергия за киловатчас варира сред 100-190 лв. според от часовете на деня, а себестойността за производство е към 130 лв. без излъчвания, а със възнаграждение на нездравословни излъчвания е 350 лв. .

Той въпреки всичко увери, че Топлоелектрическа централа 2 няма да редуцира личен състав на 1 юли, нито след тази дата, защото има спогодба с управлението, съгласно която не се плануват разтърсване до края на годината

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР