На 1 юли 2022 г. Украйна въведе визов режим с

...
На 1 юли 2022 г. Украйна въведе визов режим с
Коментари Харесай

Украйна е издала само десет визи за руски граждани за четири месеца

На 1 юли 2022 година Украйна вкара визов режим с Русия. Преди тази дата, без значение от анексията на полуостров Крим през 2014 година, Киев допускаше безвизов престой от 90 дни в границите на половин година.

Въпреки разрешението за свободно секване на границата анексията понижи доста визитите на съветски жители, написа Радио Свобода. През календарната 2021 година общо 500 хиляди съветски жители са влезнали в Украйна.

Пълномащабната война, стартирана от Русия против Украйна на 24 февруари 2022 година докара до затваряне на украинските дипломатически служби в Русия. След въвеждането на визовия режим на 1 юли съветските жители имат право да аплайват за визи посредством VFS Global - интернационален портал, който обслужва държавни управления и дипломатически задачи по света. Но самата виза може да бъде получена единствено в украинско посолство или консулство в трета страна.

В началото на ноември Украйна вкара нови ограничавания за съветски жители - тя престана да издава и да възобновява позволения за непрекъснато престояване с право на работа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР