На 1-ви юни, по повод Международния ден на детето, ще

...
На 1-ви юни, по повод Международния ден на детето, ще
Коментари Харесай

Софтуерни инженери от Варна организират демонстрация по роботика за деца

 На 1-ви юни, във връзка Международния ден на детето, ще се организира открита проява по роботика за деца във Варна.  

Интерактивната работилница ще бъде открита за гости от 11 до 17 ч. на входа на Морската градина във Варна и ще даде опция на повече деца да се допрян до програмирането и роботиката.  

По време на демонстрацията участниците ще се срещнат с съществени команди, с които ще програмират държанието и изкуствения разсъдък на роботи. Освен заниманието и незабравимото прекарване, сходни интензивности подкрепят развиването на логическото и аналитичното мислене на децата. 

Инициатор на събитието е ScaleFocus - водеща компания в региона на построяването и имплементирането на модерни новаторски софтуерни решения. Като част от дълготрайната тактика на компания да взе участие интензивно в израждането на софтуерна екосистема в България, тази самодейност цели да пробуди интереса на подрастващите към програмирането и новите технологии.

Ментори от MindHub, с опит в образованието на деца, ще спомагат за провеждането на интерактивната работилница по програмиране на роботи.   

Събитието е гратис и е уместно за деца от 4 до 10 годишна възраст. За техните родители ще бъдат обезпечени места за отдих, до момента в който продължава демонстрацията. 

Повече информация можете да получите от страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/2379738365630329/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР