На 1 октомври в Общинския детски комплекс започнаха извънкласните дейности

...
На 1 октомври в Общинския детски комплекс започнаха извънкласните дейности
Коментари Харесай

Стартират дейностите в ОДК-Козлодуй

На 1 октомври в Общинския детски комплекс започнаха извънкласните действия с деца и възпитаници в предучилищна, начална, междинна и горна учебна възраст в община Козлодуй. Обучението протича под формата на групови занимания, самостоятелна работа и поддръжка на родителите в следните креативен области за развиване на участниците в комплекса:

Школа "Изобразително и приложно изкуство "
Ръководител: Мариана Ангелова, старши преподавател, художник
Предлагат се разнообразни обичайни и съвременни техники в изобразителното и приложното изкуство. Предвиждат се: участия в национални и интернационалните състезания и художествени пленери, занимания през ваканциите и допълващи арт-терапевтични практики в образованието.
“Изобразително изкуство за деца в предучилищна възраст” - групи за начинаещи в детските градини: ДГ “Мир” и ДГ “Радост”;
Второ равнище “Изобразително и приложно изкуство”, I кл. - VII кл. в ОДК;
Трето равнище “Изобразително и приложно изкуство за напреднали”, VIII кл. - XII кл. в ОДК.

Вокална група "Щуротреска "
Ръководител: Галя Цветанова: вокален възпитател
Корепетитор: Здравка Николаева - музикален възпитател
Работи се в региона на музикалното и певческо изкуство, соловото и многогласовото пеене. Предвиждат се: летни музикални школи и мастер - класове, разнообразни изяви и концерти на територията на общината, както и участия в национални фестивали и интернационалните арт - конгреси и състезания.
Подготвителни музикални групи за деца в предучилищна възраст в детските градини: ДГ “Мир”; ДГ “Радост”; ДГ “ Звънче” и ДГ “Слънчице”;
Първо равнище: I кл. - IV кл. в ОДК;
Представителен събирателен състав на ВГ “Щуротреска”: I кл. - VII кл. в ОДК.

“Екология”
Ръководител: Петя Лазарова, възпитател, биология и химия
С настройки за здравословен и съвременен метод на живот, екологичните групи към детския комплекс оферират налични форми за запознаване с съответни познания и на практика умения за запазване, грижа и възпроизвеждане на естествената среда. Предвиждат се спомагателни действия в региона на здравословното хранене, както и опознаване на природата и покрайнините на гр. Козлодуй посредством експедиции и еко - пътешествия.
"В света на животните” - подготвителни групи в предучилищна възраст: ДГ "Звънче " и НУ "Васил Левски ";
"В света на животните ": I кл. - IV кл. в НУ “Васил Левски”;
"Птици, екология и туризъм ": V кл. - VII кл. в ОДК

“Психология и личностно развитие”
Ръководител: Даниела Първанова - старши преподавател, психолог
Работи се в региона на логиката на психиката, като се ползват занимателни, игрови и креативен способи за самопознание и взаимоотношение с околния свят. За възпитаници в горна учебна възраст се плануват тестови изследвания за избор на специалност, резултати при работата с медиите и обществените мрежи, както и занимания в областите на главните психически посоки, свързани с връзката “Човек - природа”.
- "Себепознание и личностно развиване ": XI кл - XII кл. в ОДК;
- "Комуникация и реклама " - VIII кл. - X кл. в ОДК;
- "Аз и моят свят " - артистични психосоциални практики: I кл. - IV кл., както и работа със фамилиите по избрана тематика в НУ “Васил Левски”.

Общинският детски комплекс е открит за занимания през цялата образователна година за участници във всички възрасти. За записване към обособените действия и групи е належащо да се подаде заявление, със единодушието на родителите. Обучението и изявите на децата и учениците са безвъзмездни.
За информация и записвания:
гр. Козлодуй, ул. “Васил Левски” № 26; тел: 0973 8 04 09; e-mail: [email protected]
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР