На 1 октомври в Министерския съвет след несъстоялата се среща

...
На 1 октомври в Министерския съвет след несъстоялата се среща
Коментари Харесай

Проверка на факти: Участват ли кандидати за общински съветници в организирането на протестите на миньорите и енергетиците?

На 1 октомври в Министерския съвет след несъстоялата се среща с представители на синдикатите, на протестиращите миньори и енергетици, съобщи:

" За страдание, крайният период за изпращане на проектите към Европейската комисия съответства със старта на акцията за бъдещите локални избори. Това даде комфортен мотив политически партии и претенденти за локална власт да злоупотребят с терзанията на хората, да ги лъжат с нереалистични предизборни упования. Възмутително е, че митинги на " Мини Марица изток " се провеждат от лидер на листа за общински съветници в община Стара Загора, различен уредник е изявен деятел на политическа партия. Безотговорни политически акции, маскирани като синдикални начинания, няма да оказват помощ на хората, ще оказват помощ единствено на упоритостите на политиците за локална власт. "

Проверката ни на обстоятелства сподели, че в действителност претенденти за общински съветници и деятели на политически партии вземат участие в организацията на митингите.

Освен това установихме, че 25% от синдикалистите , подписали за незабавна среща в Народното събрание с ръководителите на парламентарно показаните партии, са претенденти за общински съветници.



Миньори и енергетици излязоха на митинг поради решението на кабинета да одобри проектите за въглищните региони, които вземат решение ориста на бранша. В дните на митингите недоволните направиха блокади на основни точки в страната - автомагистрала " Тракия " край Стара Загора, автомагистрала " Струма " край Дупница, Прохода на Републиката, пътя Стара Загора - Хасково и пътя Гълъбово - Димитровград. Беше блокирано и кръстовището при с. Драгичево на основния път Е-79 сред София и Перник.

Сред водачите на митингите са членове на синдикалните организации на КНСБ и КТ " Подкрепа ". На самите митинги обаче бяха видяни и политически деятели, част от тях и синдикалисти.

Деян Христов Дяков е ръководител на и ръководител на

На уеб страницата на Общинската изборна комисия - Стара Загора се вижда, че той е преди всичко в листата на " Левицата " за.



На 26 септември на уеб страницата на АБВ Левицата се появява публикация, в която се споделя, че



На 27 септември във Facebook групата на е оповестено видео, на което Деян Дяков афишира, че ще стартират протестни дейности:

" Ние от организацията " За Марица изток " и жителите на Старозагорска община и Старозагорски район ще блокираме значими пътни артерии в страната. Господа министри, на следващия ден ще блокираме цялата страна, в случай че през днешния ден вземете това позорно за България решение. "



Седмица преди този момент КНСБ при " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " в лицето на Деян Дяков като неин ръководител до премиера Николай Денков да взе участие като страна в договарянията и подписване на съглашение със обществените сътрудници по отношение на с техни претенции за плана за териториалните проекти.



На фейсбук страницата на КНСБ при " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " има оповестено видео от митингите, в което Деян Дяков се обръща към протестиращите и им изяснява по какъв начин вървят договарянията и какво са създали до този миг. От обръщението му към хората излиза наяве, че той е в ролята на един от уредниците:



На 28 септември той гостува в студиото на като лидер на митинга в Раднево.

На митингите в района с изключение на Деян Дяков, участват и други претенденти за общински съветници от листата на " Левицата " . На фотографията долу се виждат той, Ростислав Любомиров Рашев и Александър Христов Тодоров.



На тази фотография е Наско Радиславов Митев - втори в листата на " Левицата " на претендентите за Общинския съвет в Стара Загора. Той е и един от администраторите/модераторите на групата на Сдружението " За Марица изток ":

Митев бе и един от синдикалистите, които представляваха протестиращите на срещата с държавното управление на 3 октомври. Той онлайн договарянията на профила си във Facebook.





На тази фотография са Деян Дяков и Александър Тодоров - от " Левицата ":





На фотографията изпод е Ростислав Рашев - още веднъж от " Левицата ":





В профила си във Facebook Рашев е разгласил от присъединяване си в митинга:



Александър Тодоров:



Деян Дяков:



Сред протестиращите открихме и някогашния арбитър - претендент за общински консултант в Стара Загора от " Бъдеще за родината " . На парламентарните избори през 2021 година Ченалова беше в листите на Политическа партия " Възраждане " . В края на 2011 година като арбитър тя издаде оправдателна присъда на обвинения за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло ".







Политически деятели има и на митингите на Автомагистрала " Струма " край Дупница в област Благоевград .

Настоящият кмет на Бобов дол и на идните избори от Местна коалиция Партия на ЗЕЛЕНИТЕ (Партия на ЗЕЛЕНИТЕ, Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ, ИМА ТАКЪВ НАРОД, ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА) Елза Стоянова Величкова:







Двама на Бобов дол от партия " Възраждане " също са на митингите - Владимир Атанасов Станоев и Благой Благоев. Владимир Станоев е и претендент за кмет.







Тодорка Дамянова е общински координатор на и от Политическа партия ГЕРБ :





На 2 октомври във Facebook групите и " са оповестени за незабавна среща в Народното събрание с ръководителите на парламентарно показаните партии. Документът е подписан от 12 синдикалисти. Проверката ни сподели, че с изключение на Деян Дяков, още най-малко двама сега са претенденти за общински съветници. Тоест най-малко 25% от синдикалистите, подписали настояванията , са политически деятели.



Това са Дейвис Максимов Кичуков и Марио Василев Толев - в Бобов дол от " Бъдеще за родината " .



Заключение
Сред уредниците на митингите има претенденти за общински съветници и кметове от няколко политически обединения - " Левицата ", " Възраждане ", ГЕРБ, " Партия на Зелените " - " ИТН ", " Българска социалистическа партия за България ", " Заедно за мощна община ", " Бъдеще за родината ".25% от синдикалистите, отправили претенции към Народното събрание от името на протестиращите, са претенденти за общински съветници.
Ако попаднете на съмнителна информация, не се колебайте да се свържете с екипа на Българска национална телевизия и да сигнализирате на " По света и у нас ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР