На 1 октомври ще бъде извършена техническа проверка на Националната

...
На 1 октомври ще бъде извършена техническа проверка на Националната
Коментари Харесай

Тестват сирените във Враца и Монтана заради АЕЦ Козлодуй

На 1 октомври ще бъде осъществена техническа инспекция на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за съобщаване при въздушна заплаха, научи организация BulNews.
В 11 часа във Враца и в още 11 регионални града, както и в 30-километровата зона за неотложни защитни ограничения на АЕЦ „ Козлодуй “, ще бъде тествана сиренната система на страната, за инспекция на техническото положение на системата, придобиване на умения от длъжностните лица и образование на популацията за различаване на сигналите, предавани от акустичните сиренни устройства.
Националните сигнали за паника и за завършек на нея ще бъдат задействани в регионалните градове Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца и Стара Загора. Сигналите ще бъдат придружени от гласово известие.
Съгласно Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха, НСРПО се тества посредством задействане на акустичните сигнали два пъти годишно, през месеците април и октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР