На 1 май отбелязваме Международния ден на труда. В навечерието

...
На 1 май отбелязваме Международния ден на труда. В навечерието
Коментари Харесай

На 1 май отбелязваме Деня на труда

На 1 май означаваме Международния ден на труда. В навечерието му представители на синдикатите у нас оповестяват, че към момента настоящи не престават да са въпросите за продължителността на работния ден и за заплащането на труда.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи пред БНР, че синдикатът упорства да се вкара така наречен заплата за прехрана, чийто брутен размер съгласно синдикалните сметки все още е 1250 лв.:

" КНСБ упорства следващата година, най-късно по-догодина, най-малко половината от български служащи да получават заплата за прехрана, а с небосвод до 2025 година минималната работна заплата да стигне тези равнища и в действителност да можем да кажем, че в България няма работещи небогати ".

Президентът на Конфедерация на труда " Подкрепа " Димитър Манолов съобщи:

" Ние одобряваме като естествени феномени това, че работният ден е осемчасов, че работната седмица е петдневна, че хората получават пенсии, болнични, само че това са неща, които хората преди нас, в някакъв смисъл и ние, нали, са постигнали с тежки битки и с цел да може да се радваме на тия придобивки би трябвало да внимаваме и да се борим за тях и в бъдеще ".

Синдикатите у нас за втора година няма да провеждат празнувания за Деня на труда поради коронавирусната зараза.

Президентът Румен Радев ще посети Първомай по случай празника на града. Държавният глава ще беседва с представители на общинското управление, кметове на обитаеми места в региона, медицински служащи и с представители на локалния бизнес.

Отбелязването на Деня на труда в над 80 страни по света ще премине с митинги против безработицата и растежа на издръжката на живот през последната година, провокирани от международната пандемия.

В по-голямата част от света за втора поредна година Международният ден на труда се отбелязва в конюнктура на ограничаващи ограничения поради пандемията от ковид. Освен това за миналите 12 месеца се регистрира увеличение на равнищата на безработицата в международен мащаб и проявление на разноските за прехрана на живот. Безпрецедентно набъбна отдалечено полаганият труд.

Полицията в Германия е готова за вероятни протести в столицата Берлин и на други места в страната. Очакват се демонстрации. Причината за напрежението в този момент е засилващото се отрицание по отношение на ограничаващите ограничения поради ковид.

В Париж ще се състои първомайско шествие. Както и през 2020 година обичайният за този ден концерт в Рим ще се предава по публичните телевизия и радио.

Протести на служащи са планувани в Индонезия и Тайван, където хората ще излязат по улиците, с цел да изразят недоволството си от трудовите промени на държавното управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР