На 1 март ЦИК провежда жребий за определяне номерата в

...
На 1 март ЦИК провежда жребий за определяне номерата в
Коментари Харесай

Теглят жребия за номерата на партиите и коалициите

На 1 март ЦИК организира чоп за установяване номерата в бюлетината за гласоподаване в изборите за народни представители на 2 април 2023 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На предварителните парламентарни избори ще гласуваме смесено – с хартиена бюлетина и с машина.

16 партии и 7 обединения се записаха за присъединяване в парламентарните избори на 2 април.

От 20 февруари е дейна и опцията гласоподавателите да ревизират дали са включени в описите на партиите и обединенията, и в случай че намерят името си, само че не са се подписвали в подписка за регистрация на партия или коалиция, сигналите да бъдат подадени в Комисията за отбрана на персоналните данни.

До 18 март имат опция гласоподавателите, които имат към този момент регистриран сегашен адрес и желаят да бъдат включени в листата за гласоподаване по сегашен адрес, да подадат заявление за това, в това число през интернет страницата на ГРАО, до същия период гласоподавателите с трайни увреждания, които не им разрешават да гласоподават в изборни пространства, могат да подадат заявление, че желаят да гласоподават с преносима изборна кутия. Срокът за подаване на заявление за гласоподаване в чужбина е 7 март, а по-късно до 11 март ЦИК би трябвало да вземе решение, с което да дефинира броя на изборните секции.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР