На 1 февруари от 10.30 ч. в Гранитна зала на

...
На 1 февруари от 10.30 ч. в Гранитна зала на
Коментари Харесай

В МС ще бъде представен анализ на Съвета за икономически анализи

На 1 февруари от 10.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъде показан разбор на Съвета за стопански разбори, отдаден на радиоактивните боклуци и приемането им от обществото. Автори на проучването са Петьо Бонев, Калоян Ганев и Ралица Симеонова-Ганева, които са членове на Съвета за стопански разбори към Министерския Съвет, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Целта на разбора е да показа в резюме обстановката в България. Основен фокус е подложен върху приемането на радиоактивните боклуци от обществото и демократичните процеси, които биха довели до формулирането и използването на сполучлива тактика.

Развитието на нуклеарната енергетика неизбежно е обвързвано с дълготрайното решение на казуса със съхранението на тези боклуци. Определянето на локация за вместилище за геоложко погребение ще повдигне въпроса за приемането от локалната общественост. В разбора са прегледани резултатите от модел, основан на правилата на обществения избор, който дава основа за демократично решение на казуса. Използваният метод съчетава референдум на локално равнище и разнообразни разновидности на стопански тласъци: парични компенсации, възстановяване на инфраструктурата, стимулиране на локалната стопанска система и прочие Резултатите са валидирани чрез деликатно конструиран теоретичен опит.

Целият разбор може да бъде открит на страницата на Съвета за стопански разбори –.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР