На 1 декември тази година парламентът в Македония ще гласува

...
На 1 декември тази година парламентът в Македония ще гласува
Коментари Харесай

След по-малко от месец Македония окончателно ще одобри новото си име

На 1 декември тази година Народното събрание в Македония ще гласоподава в конкретика по конституционните промени, които страната би трябвало да вкара по отношение на Договора от Преспа, оповестява електронната версия на гръцкото издание Kathimerini. Според информацията, за тази дата е свикано съвещание от ръководителя на Народното събрание Талат Джафери.
За разлика от гласуването през предишния месец, в този момент за утвърждение на измененията ще би трябвало единствено нормално болшинство. Те към този момент бяха утвърдени от македонското държавно управление.
В Гърция към този момент се организира първото съвещание на Двустранната експертна комисия по исторически и просветителни въпроси. Припомняме, че поради утвърждението за новото име на Македония – Република Северна Македония, ще има корекции в просветителната и историческата литература на двете страни. Гърция към този момент разгласи след срещата, че стартира съответните ремонти на текстове, които са с иредентски дух т.е. текстове, които до този миг са прогласявали гледната точка, че Македония е напълно гръцка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР