На 1 декември 2021 г. от 10:00 в зала Лотос“

...
На 1 декември 2021 г. от 10:00 в зала Лотос“
Коментари Харесай

Пет динозавъра посрещат малчуганите в новата зала на Природонаучния музей 

На 1 декември 2021 година от 10:00 в зала " Лотос “ на Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще се състои разкриване на нова експозиция с аниматроник модели на динозаври.

Новата зала ще бъде открита публично от кмета на Пловдив. Сред гостите на събитието ще бъдат още заместник-кметът по " Култура, археология и туризъм “ и кметът на регион " Централен “.

През последните две години залата беше в развой на ремонт и пригаждане за задачите на експозицията, която на този стадий приютява 5 динозавъра от типовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър.

Предстои  в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, огромен трицератопс, птеродактил и стегозавър. 

Посещенията на новата зала с динозаври са включени в цената на билета за експозицията на музея, а достъпът до зала " Лотос “ ще се случва през топла връзка, изведена през зала " Ботаника “.

Първите гости на 1 декември ще бъдат децата от ДГ " Майчина грижа ", ДГ " Малкият принц “ и ДГ " Каменица “.  Те ще имат неповторимата опция да се пренесат в далечния свят на гигантските влечуги, които са били господари на Земята преди повече от 65 милиона години.

Напомняме, че в музея се позволяват единствено гости със зелен документ (изключение вършат децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) във фоайето на музея е ситуирана мобилна лаборатория за бързи антигенни проби, които са на цена от 10 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР