На 1 август в Холандия влезе в сила закон за

...
На 1 август в Холандия влезе в сила закон за
Коментари Харесай

Защо ли Холандия не спазва собствения си закон - за бурките

На 1 август в Холандия влезе в действие закон за възбрана на носене на бурка, никаб, каска или маска за ски в публичните здания и в градския превоз. Законът е гласуван на 26 юни 2018 година в Горната камара на Народното събрание по предложение на долната от 29 ноември 2016 година Разликата в гласуването е, че в Народното събрание (долна камара) социалистическата партия е подкрепила закона, а в сената са дали своят вот срещу.

Инициативата за това ограничаване е на водача на Партията на свободата Хеерт Вилдерс и датира още от 2005 година В деня на влизането в действие на закона, Вилдерс, който е прочут като твърдоглав и пореден съперник на повишаването на ислямисткото въздействие в страната, дава изявление за националното радио, в което споделя:

" Исторически ден! 14 години след предлагането ми най-сетне имаме закон. (...) Холдндия е наша и ние не се отнасяме с дамите по подобен метод. Това няма място в Холандия. "

Последвалите събития обаче никога не кореспондират с ентусиазма на Вилдерс. Като начало кметицата на Амстердам Фемка Халсема (GL/зелените) демонстративно даде обещание на разнообразни места, че няма да ползва закона. " Можете да бъдете сигурни, че няма да разреша да действаме по този въпрос в Амстердам. Няма да го прилагаме. (...) Това просто не подхожда на Амстердам, да вадим хора от трамвая, тъй като носят никаб. Изобщо няма да го дискутираме, коства ми се. "

В изявление за амстердамска телевизия тя споделя, че законът е " толкоз неамстердамски ", че сама можела да дефинира целите на града и че нямало да оставя полицията да се занимава с този, съгласно нея, " прекомерно огромен и тежък закон ".

Учудващото в тази ситуация е, че този отвод да се съблюдава закона среща невиждан медиен комфорт. Не трябваше ли медиите да са коректив на властта, изключително когато представители на властта демонстрират такова очевидно неуважение към законността? И това в страна, която ни се дава за образец, що се отнася до народна власт и господство на закона...

Истинският безпорядък обаче настъпи, когато отрасловата министърка Олонгрен от ляволибералната партия D66 даде указания, че институциите не били длъжни да ползват закона.

Националната телевизия направи репортаж, съгласно който множеството институции не знаят дали и по какъв начин да извършват закона. Някои напряко заявяват, че няма да го съблюдават.

Този " реформаторски " метод на вътрешната министърка провокира реакции от страна на десния политически набор (Вилдерс, християндемократите от CDA, десните либерали от VVD), които я упрекнаха в безгръбначност. Десницата напомни, че това неслучайно е закон, плануват се санкции и те би трябвало да се постановат, а министър Олонгрен не би трябвало да разрешава на левичарите да си мислят, че няма потребност да го ползват. Ще я държим виновна, уверени са отдясно.

Същевременно туитър акаунтът на националната полиция пусна известие, че на никое място в закона не пишело, че не могат да оказват помощ на хора с бурки. Така че в случай че жена с бурка се наложи да влезе в полицейско бюро, вместо да я принуждават да си я смъкна, щели да изпращат служител на реда при нея.

Това към този момент е безусловно скандално, тъй като такова нещо не се планува даже за старци, инвалиди, бременни или изобщо за други хора. Ако искаш да подадеш сигнал в полицията, си задължен да го направиш на място.

По отношение на полемиките дали да се ползва законът, Вилдерс счита, че " би трябвало да спрем един път вечно да не прилагаме законите, които не ни наподобяват политически правилни ". " На първо място полицията би трябвало да съблюдава законите. А в случай че това не се случи, жителите могат да го вършат. "

Междувременно ислямистката партия NIDA даде обещание да изплаща санкциите на дамите с бурки.

Приказките за правовите страни и върховенството на закона явно се отнасят единствено за Орбан и Качински, а в самата Холандия е напълно обикновено тъкмо тези, които би трябвало да съблюдават спазването на законите,э да заявяват, че няма да ги прилагат/спазват или ще ги заобикалят. Тотално безсрамие, само че мейнстрийм медиите трансформират тези хора в положителни герои. А най-шокиращо е отношението на полицията към законите.

Натискът на левицата за повече приемливост към този момент добива изключително уродлива форма и заплашва действително да срине държавността. С превръщането на този закон в алегоричен, бурките няма да намалеят, за изгубване да не приказваме изобщо. Но още по-страшното е друго.

Когато развита и уредена страна като Холандия изпраща такива сигнали, те няма по какъв начин да не резонират и в други елементи на Европа, поради обстоятелството, че държавите-членки на Европейски Съюз са значително " скачени съдове ". А оттова пътят до колапса на европейската цивилизация не е дълъг.

Подобни безумия вредят на Европа в доста по-голяма степен, в сравнение с всичките старания на съветските " тролски заводи " за подправени вести. Макар че и в този случай несъмнено ще се намерят хора, които да нарекат това " путинска агитация ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР