На 1 април започва приемът за детските градини в Бургас.

...
На 1 април започва приемът за детските градини в Бургас.
Коментари Харесай

Община Бургас с призив: Запишете децата си на градина онлайн

На 1 април стартира приемът за детските градини в Бургас. Електронна система ще бъде пусната в деяние тъкмо в 8:00 ч. Чрез нея родителите ще могат да записват децата си за банкет надлежно в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към учебните заведения.
Заради изключителното състояние и заплахата от заразяване и с коронавирусна зараза, Община Бургас приканва всички родители да запишат децата си онлайн, което не постанова да излизат от домовете си. Родителите, които ще употребяват платформата могат да се срещнат с нея на формалната страница на Община Бургас в раздел " Е-услуги ". И тази година важи правилото, че най-вече точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето - 300 точки.
Родителите, които нямат опция да употребяват електронната система за банкет, могат да подадат регистрационния ваучър на място в детска градина. Създадена е организация за разстояние на присъстващите и стерилизация на пространствата.
Информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в учебни заведения, предоставена в електронната система за записване касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищни комплекси. Най-често срещана неточност е родители от жилищен комплекс " Възраждане " да посочат детско заведение в регион " Възраждане " и по този начин детето им да бъде записано в градина в комплекс " Меден рудник ", тъй като по този начин се назовава кметството там.
От общината припомнят, че с цел да няма злоупотреби, заявеният от родителите адрес по местоживеене на детето ще бъде проверяван по длъжностен път от дирекция ГРАО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР