На 1 април носенето на маски вече ще бъде пожелателно.Това

...
На 1 април носенето на маски вече ще бъде пожелателно.Това
Коментари Харесай

От 1 април носенето на маски става пожелателно

На 1 април носенето на маски към този момент ще бъде пожелателно.

Това сподели ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето доцент Антон Тонев при започване на днешното ѝ съвещание.

Извънредната епидемиологична конюнктура завършва на 31 март, откакто държавното управление разгласи, че няма да я продължи след тази дата. Това значи, че всички ограничения и ограничавания падат от 1 април - носене на маски, отдалеченост, ограничавания в потенциала, както и спомагателните средства за работа на първа линия и т. н.

В опит да се запълни дупката, която се появява, депутати от ръководещата коалиция внесоха предходната седмица закъснели промени в Закона за здравето.

Днес много небрежно и съвсем без полемика предложенията бяха гласувани на първо четене от здравната комисия, която се събра на изключително съвещание, с цел да се форсира процесът. Изглежда мъчно осъществимо обаче да се мине през всички стадии на приемането на промените и те да влязат в действие още от петък, 1 април.

Това призна през днешния ден и Тонев, като съгласно оптимистичните прогнози измененията в Закона за здравето, които дават опция здравният министър или шефовете на РЗИ да издават заповеди за противоепидемични ограничения, да влязат в действие не по-рано от идната седмица.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР