На 1, 2 и 3 март в зала София ще

...
На 1, 2 и 3 март в зала София ще
Коментари Харесай

Angels Cup събира над 500 талантливи грации от България и чужбина

На 1, 2 и 3 март в зала " София " ще се организира интернационалният и републикански шампионат по художествена гимнастика " Angels Cup ", проведен от СКХГ ЦСКА.

В надпреварата ще вземат присъединяване 550 гимнастички от съвсем всички клубове в България. Международното присъединяване ще бъде от Русия, Гърция, Австрия, Норвегия и Швейцария. В конкуренцията ще се състезават участнички от безусловно всички възрастови групи и категории, както и най-малките гимнастички едвам 4-5 годишни. Седмица преди най-силната подготовка в България елитните състезателки също ще създадат своята контрола. Много дарове и изненади чакат дребните и огромни " ангели ".

 Angels Cup потвърди за следващ път безграничния капацитет на българската художествена гимнастика
Angels Cup потвърди за следващ път безграничния капацитет на българската художествена гимнастика

" Беше прелестно! "

Специални посетители ще бъдат Илиана Раева, президент на Българската федерация, Мария Гигова - трикратна Световна шампионка, както и " златните " девойки на България, бронзови медалисти от Олимпийските игри в Рио.

" Основната цел на надпреварата да се възроди славното минало и триумфи на СКХГ " ЦСКА " от времето на Мария Гигова и сестрите Адриана и Камелия Дунавски. Младите и надарени, дребни очаквания на клуба да станат част от " Златните " ни триумфи. Желанието ни е да продължим развиването на международно равнище на обичаен за страната ни спорт. Да притеглим, колкото можем повече деца в залата, като им покажем прелест, великолепие и хубост. Спортът е здраве, дисциплинираност и възпитава всички качества, нужни за оформянето на стойностни персони ", споделя Биляна Проданова, дълготраен народен играч и медалистка от огромни шампионати, вицеевропейска, балканска и републиканска шампионка.

На 2 март пък ще се състои формалната гала и награждаване, която е от 12:30 часа.

 Снимка 341645
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР