На 08.10.2021 г. в СДВР е получено уведомление от СО,

...
На 08.10.2021 г. в СДВР е получено уведомление от СО,
Коментари Харесай

МВР предприе мерки във връзка с планирания утре протест в столицата  

На 08.10.2021 година в Столична дирекция на вътрешните работи е получено съобщение от Следствен отдел към окръжна прокуратура, подадено от Българска браншова камара „ Пътища “, от което излиза наяве, че на 11.10.2021 година /понеделник/ от 08.30 часа до 12.00 часа на бул. „ Княз Ал. Дондуков “ и бул. „ Цар Освободител “ ще се организира митинг в поддръжка на пътно-строителния отрасъл в страната. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По данни на уредника в митинга ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника, които в интервала от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират  по бул. „ Цар Освободител “ в правата сред бул. Княз Ал. Дондуков “ и ул. „ Г. С. Раковски “.

Очаква се и включването на към 3000 участници на пл. „ Независимост “, пред постройката на Министерски съвет. Мероприятието е в съгласие със Столична община. Осъществен е диалог с представител на уредника, от който е получено уверението, че към 6.30 часа в утрешния ден механизираната техника ще стартира да се събира на Автомагистрала „ Тракия “ в региона на Враня в посока София, а от към 07.15 часа колоната ще се придвижи по маршрут: Автомагистрала „ Тракия “, бул. „ Цариградско шосе “, бул. Цар Освободител “ до съгласуваното от Следствен отдел към окръжна прокуратура място за паркиране.

" Столичната дирекция на вътрешните работи е основала организация и ще предприеме всички нужни ограничения за застраховане на публичния ред преди по време и след привършване на мероприятието. Получила е и уверението на уредника, че ще спомага на полицейските чиновници при осъществяване на служебните им отговорности. Целта е да бъдат минимализирани следствията за останалите участници в придвижването ", посочи заместител шефът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и сервира авансово извинения за вероятно породените неудобства на столичани.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР