На 08.05.2019 г. оперативни служители и разследващи полицаи от ГД

...
На 08.05.2019 г. оперативни служители и разследващи полицаи от ГД
Коментари Харесай

Задържаха група за трафик на хора чрез фиктивни бракове

На 08.05.2019 година оперативни чиновници и проверяващи служители на реда от Групово дело „ Гранична полиция “, взаимно с служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, направиха претършуване и изземване на адреси в столицата. Задържани са четирима членове на проведената незаконна група – две дами и мъж български жители от ромски генезис, както и един индиец. Иззети са материални доказателства, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
В отдел „ Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница “ в ГДГП от 2017 година до сегашния миг се придобива, уголемява и документира информация за проведена незаконна група за трафик на хора.
Четиримата участници в тази група са набирали на територията на София дами от ромски генезис, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове. Жените са били примамвани с обещания за финансова полза.
Целта на пакистанците и индийците е била незаконна миграция посредством законови разрешителни режими въз основа на подписани бракове с гражданки от Европейския съюз.
Сключването на браковете се е правило на територията на Република България, в страни от Западна Европа и в Република Кипър. Впоследствие непознатите жители се записали на адреси в съответните страни и кандидатствали за дълготрайно престояване на територията на страни от Западна Европа, възползвайки се от подписаните фиктивни бракове с българските гражданки. Жените, въвлечени в противозаконната активност, са принуждавани да спомагат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни управляващи в разнообразни страни – Австрия, Белгия, Дания и други
Четиримата участници в проведената незаконна група са привлечени в качеството на обвинени и арестувани за 72 часа с прокурорско предписание.
Процесуално-следствените дейности не престават под управление на наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР