На 07.12.2023г. в конферентна зала на к-с Етрополия се състоя

...
На 07.12.2023г. в конферентна зала на к-с Етрополия се състоя
Коментари Харесай

Кметът на Община Етрополе поздрави учениците, създали филма „да обичаш професията си“

На 07.12.2023г. в конферентна зала на к-с „ Етрополия " се състоя прожекция на кино лентата „ Да обичаш специалността си ". Филмът е основан от възпитаници от гр. Етрополе в границите на взаимния план „ Да създадем филм " на „ Геотехмин " ООД, „ Елаците-Мед " и Сдружение „ Арлекин ". Малките основатели на кино лентата бяха наградени със специфичната премия за огромен кино план „ Арлекин - 2023 " на Международния медиен юношески фестивал, състоял се във Варна.

На прожекцията участваха ръководители от „ Елаците-Мед ", шефове от „ Геотехмин ", шефове, възпитаници и преподаватели от учебните заведения, които взеха присъединяване в този план.

Официални посетители на събитието бяха кметът на община Етрополе Владимир Александров, зам.-кметовете на общината господин Ивайло Георгиев и госпожа Станка Димитрова, господин Даниел Чипев - шеф на новините в Българска национална телевизия, госпожа Мария Чернева - публицист и кореспондент от Българска национална телевизия, доктор Росица Младенова - създател на съдружие „ Арлекин ", доцент Юлий Дачев и господин Олег Владимирович.

„ Уважаеми сътрудници, обръщам се с тези думи, тъй като до скоро бях част от екипа на „ Елаците-Мед " АД и група „ Геотехмин ", а в този момент съм кмет на община Етрополе. За мен е изключителна чест да поздравя първо група „ Геотехмин ". За следващ път те демонстрираха, че водят обществена и корпоративна отговорност, освен на територията на нашата община, само че и на територията на София област. Благодаря на „ Елаците-Мед ", че поддържат такива хрумвания и са водещи в този бранш, благодаря и на съдружие „ Арлекин ", тъй като самодейността е тяхна. Със сигурност аз ще работя като кмет за повече разговор на бизнеса с обществеността в нашия град и за повече такива обстоятелства и такива действия, с цел да стават те притежание на повече хора ", поздрави присъстващите инж. Александров.

Кметът Владимир Александров изрече възхищението си към кино лентата и предложи на съдружие „ Арлекин " и на група „ Геотехмин ", взаимно с Общината да се създадат филми-визитка на учебните заведения в гр. Етрополе.

Росица Младенова, създател на съдружие „ Арлекин " изрази своята признателност към учениците и проф. Цоло Вутов за поддръжката.

„ Проектът „ Да създадем филм " е извънредно сполучлив. Това, което видяхте е направено от деца, които за първи път са се срещнали с филмовото изкуство. Монтажът е изработен напълно от Йоан-Марин без никаква наша интервенция. Другото, което желая да кажа е, че по време на фестивала, ние слагаме креативна задача да се направи филм и още веднъж учениците от гр. Етрополе се оправиха ослепително.

Те направиха най- положителният филм по време на фестивала. Страхотен е. Сега следва представянето му в Рим при започване на март, взаимно с българското учебно заведение там и под патронажа на българското посолство. Благодаря на група „ Геотехмин " и „ Елаците-Мед " АД, на целия ПР-отдел и особено на проф. доктор тъй наречените инж. Цоло Вутов, който застана зад плана и от самото начало се интересуваше какво са научили децата, до къде са стигнали ", показа още тя.

Учениците, взели участие в основаването на кино лентата, споделиха, че за тях това е било едно вълнуващо премеждие. Те споделиха, че работата в екип е доста значима в тяхната работа. Децата описаха, че са впечатлени от виновната работа, която са видели в Рудодобивния комплекс.

Всички молиха плана да продължи и положителните начинания да не стихват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР