На 07.03.2024 г. е извършена проверка на товарен автомобил, управляван

...
На 07.03.2024 г. е извършена проверка на товарен автомобил, управляван
Коментари Харесай

Митничари с удар на контрабандни цигари на Дунав мост при Видин

На 07.03.2024 година е осъществена инспекция на товарен автомобил, ръководен от български жител на излаз от Република България за Англия.

При осъществения рентгенов надзор митническите инспектори са набелязвали зони с подозрителна компактност и са направили и физическа инспекция. Така в ремаркето под три от палетата със стока са открити 34 200 къса (1710 кутии) цигари с български акцизни бандероли. Водачът на камиона не е показал придружителни документи, според Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС). Цигарите са конфискувани. Съставен е акт на нарушителя.

9 400 къса (470 кутии) цигари с турски бандероли са открити в кабината на влекач с хладилно полуремарке, ръководен от турски жител. Контрабандните акцизни артикули са открити в разнообразни естествени кухини на шофьорската кабина. Цигарите са конфискувани. Образувано е досъдебно произвеждане.

На 09.03.2024 година митническите инспектори са задържали още 32 200 къса (1610 кутии) цигари, облепени с български бандероли. Акцизните артикули са били открити в част от палета с хранителни артикули, транспортирани в товарен автомобил за Германия и Холандия. Шофьорът, български жител, не е показал документи, които следва да съпровождат акцизните артикули, според ЗАДС. Цигарите са конфискувани, формиран е акт на лидера.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР