На 06 и 07 октомври в София ще бъдат извършени

...
На 06 и 07 октомври в София ще бъдат извършени
Коментари Харесай

Детската урология на ВИТА ще покажат най-съвременните техники в лапароскопското и робот-асистирано лечение на урологични заболявания

На 06 и 07 октомври в София ще бъдат осъществени първите две роботизирани интервенции със системата Da Vinci на бъбрек при дребни деца в България от доктор Емил Атанасов - завеждащ Детската урология в Болница ВИТА, взаимно с едни от водещите в Европа детски уролози - проф. Хорст и проф. Мазоне от Детската клиника в Цюрих. Смесеният интернационален екип от детски уролози ще показва в МБАЛ ВИТА и модерно лапароскопско, двуетапно лекуване при дете с абдоминален крипторхизъм.

Тези новаторски лапароскопски техники разрешават аномалиите на дребните пациенти да се поправят атравматично, безкръвно, с къси периоди на възобновяване и да обезпечат на децата обикновено качество на живот.

Благодарение на напредъка в образната диагностика, доста от вродените аномалии на бъбреците се диагностицират още по време на бременността, което увеличи честотата на ранното им определяне, а надлежно и броят на този вид интервенции. Затова и задачата на тази самодейност е сходни интервенции при деца да се правят рутинно в България и да не се постанова лекуване в чужбина.

" Всяка година от ден на ден деца с сходен проблем имат потребност от нашата способена помощ. Потокът от дребни пациенти с вродени урологични болести е огромен и ние във ВИТА като един от двата профилирани центъра в България, сме длъжни настойчиво да работим за внедряване на най-хубавото лекуване за нашите пациенти " - изясни лекар Емил Атанасов, който ще бъде водещият хирург от българска страна.

Проф. Хорст и проф. Мазоне ще вземат и присъединяване на XV Национален конгрес по Урология, където ще показват пред българските експерти последните открития и трендове в региона на урологията.

Проф. Хорст е завеждащ Клиника по детска урология в Цюрих, Завеждащ бранш по тъканно инженерство и стволови кафези в урологията към Университета в Цюрих с голям брой изявления в целия свят,един от новаторите в региона на тъканното инженерство в Европа.

Проф. Мазоне е професор към Клиниката по Детска урология в Цюрих и част от екипа по фетална хирургия на неродени бебета към Университета в Цюрих.

Материалът е възложен от болница " Вита ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР