На 05 декември в Китайския културен център, Huawei Technologies Bulgaria

...
На 05 декември в Китайския културен център, Huawei Technologies Bulgaria
Коментари Харесай

Huawei отличи български студенти по програмата Seeds for the Future

На 05 декември в Китайския културен център, Huawei Technologies Bulgaria отличи български студенти, които взеха присъединяване тази година в обучителната програмата Seeds for the Future . Това е водеща международна стратегия за корпоративна обществена отговорност, която дава на студентите опцията да натрупат скъп опит в областта на международния бизнес. Seeds for the future дава благоприятни условия за обогатяване на цифровите умения, придобиване на лидерски такива и културен продан със студенти от целия свят, които ще им бъдат от полва в бъдещето им кариерно развиване.

Гости на събитието бяха господин Тери Ли, общоприет управител на Huawei Technologies България, госпожа Андреана Атанасова, ръководител на Алианса за технологии и нововъведения (АТИ), госпожа Карина Ангелиева от фондация " Дигитална България " и господин Хонг Хай, шеф на китайския културен център. Те пожелаха триумф на младите участници в програмата Seeds for the Future, като в речта си господин Тери Ли акцентира, че българските студенти са били и не престават да бъдат на първите места по развиване в инфoрмационните и информационни технологии .
Тери Ли, общоприет управител на Huawei Technologies България, Андреана Атанасова, ръководител на Алианса за технологии и нововъведения (АТИ), Карина Ангелиева от фондация " Дигитална България "
" Дигиталните умения са една от най-значимите области в просветителния бранш, а професионалното им равнище отваря порти към доста благоприятни условия и сбъдване на доста фантазии. В Huawei имаме вяра, че в интелигентното общество на бъдещето, цифровата съгласуваност ще се трансформира в една от най-важните инфраструктури в живота ни . Работим, с цел да може цифровизацията да доближи всеки аспект от живота ни в бъдеще. А бъдещето не е на следващия ден, вдругиден или след няколко години. Бъдещето е в този момент и то седи пред мен. Всички вие, които тази година отделихте време за нашата обучителна стратегия, вие сте в основата на цифровото бъдеще на България. ", сподели пред студентите генералният управител на Хуауей Технолоджис България.

Г-жа Андреана Атанасова, ръководител на АТИ, означи, че " Цифровите технологии са част от нашето всекидневие. Те са в основен фактор за цифровата промяна, която покачва успеваемостта на стопанската система и усъвършенства виталната среда . "
Реклама
Пред отличените студенти госпожа Карина Ангелиева описа по какъв начин да се снабдят с новаторски и предприемачески умения, които да им бъдат от изгода в бъдещето им кариерно развиване. Тя акцентира, че е значимо да се учи и да се надграждат знанията през целия живот, в това число познанията в региона на използването и развиването на цифрови технологии и приложения в интерес на цялото общество - за възрастните хора, за уязвимите хора, за мечтателите и за иноваторите. " Приложенията на дигитализацията би трябвало да се усетят от всички нас в битката с измененията в климата, с увеличение на енергийната успеваемост, в увеличение на сигурността на храните и доста други, сред които и по-добро здраве и качество на живот . "

Отличените студенти по програмата Seeds For the Future са ученици на университети от цялата страна - Варненски стопански университет, Университет по библиотекознание и осведомителни технологии, Софийски университет " Св. Климент Охридски ", Технически университет - София, Русенски университет " Ангел Кънчев ", Университет по национално и международно стопансвто (УНСС), Медицински университет във Варна, Нов български университет.

По време на събитието, като част от културния продан и запознаване с китайската просвета, беше демонстрирана достоверна китайска чаена гала от Каролин Канледжиан, ученичка в 10 клас в ЧОУ " Евлоги и Христо Георгиеви ", както и мастър клас по краснопис.
Каролин Канледжиан, ученичка в 10 клас в ЧОУ " Евлоги и Христо Георгиеви "
Ключовата задача на Huawei е да обогати човешкия живот посредством връзка. За да обезпечи взаимосвързаност, компанията твърдо има вяра, че науката, технологиите и образованието могат доста да насърчат развиването на обществото и да допринесат за развиването на България.
Реклама Свързани публикации Стипендиантската стратегия на " Хуауей " трансформира животи 24 ноември 2022, 00:00 Днешните студенти са утрешните мотори на цифровия свят 17 ноември 2022, 00:00 Партньорството сред бизнеса и образованието - основно за реализацията на младежите 10 ноември 2022, 00:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР