На 04 ноември 2022 г. на километър 97+200 от АМ

...
На 04 ноември 2022 г. на километър 97+200 от АМ
Коментари Харесай

Съдят турчин, управлявал товарен автомобил след употреба на алкохол и предложил подкуп на пътен полицай

На 04 ноември 2022 година на километър 97+200 от Автомагистрала Марица е била осъществена инспекция на турски жител, който карал товарна комбинация в посока от Република България към Република Турция.

Служител на Районно ръководство – Свиленград открил, че 50 годишният турски жител А.А. управлявал моторното транспортно средство след приложимост на алкохол. За да продължи пътуването си, без да му бъде формиран акт за административно нарушаване по Закона за придвижване по пътищата и с цел да не бъде установено осъщественото закононарушение – ръководство на товарен автомобил след приложимост на алкохол, А.А. дал подарък от 250 евро на проверяващия пътен служител на реда. Служителят на Министерство на вътрешните работи не взел парите и незабавно уведомил проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) на МВР-Свиленград. На място непознатият жител бил тестван с техническо средство „ Алкотест Дрегер “, който отчел централизация от 1,82 на хиляда алкохол в кръвта му.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ служител на реда.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково 50 годишният турски жител А.А. е бил притеглен като обвинен, за това, че е дал рушвет на длъжностно лице, имащо качеството на полицейски орган, с цел да не извърши дейности по работа – закононарушение по член 304а по отношение на чл.304 ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че е управлявал моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – закононарушение по член 343б ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо А.А. е била взета мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “, както и мярка за процесуална насила „ Забрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР