На 04.09.2023 г. областният управител Надя Донкинска и заместник областният

...
На 04.09.2023 г. областният управител Надя Донкинска и заместник областният
Коментари Харесай

Областна администрация и РУО Враца обсъдиха стратегията за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците

На 04.09.2023 година регионалният шеф Надя Донкинска и заместител регионалният шеф Николай Николов организираха работна среща с Лорета Колева, шеф на РУО – Враца.

В рамките на срещата бяха разисквани главните провокации пред РУО – Враца и постигнатото положително партньорство и съгласуваност сред двете институции.

Основните тематики на полемиката бяха свързани с създаването на Областна тактика за поддръжка на личностното развиване на децата и учениците и идното й завършване.

Значима обща активност е и координацията сред институциите в региона е ангажираността им с Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

Със Заповед на началника на РУО – Враца в десетте общини на област Враца са образувани 47 екипи за обсег.

В процеса на диалога стана ясно, че преди началото на образователната 2023/2024 година ще се организира среща на Областния координационен център, на който следва да бъдат разисквани по-сложни проблеми и проблеми, открити от екипите за обсег, и да им се търсят съответни решения.

Важна част от диалозите беше отдадена на създаването на районна стратегия от страна на РУО - Враца, ориентирана към възстановяване на образователните резултати на учениците от област Враца, с цел да може да се реализира оптимална съгласуваност и целеустременост на напъните на другите участници в процеса на учебното обучение в област Враца за възстановяване резултатите от националното външно оценяване и държавните зрелостни изпити.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР