На 04.05.2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево на трасе Входящи леки

...
На 04.05.2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево на трасе Входящи леки
Коментари Харесай

Съдят турчин, за контрабанда на златни накити за 326 284 лева

На 04.05.2022 година, на ГКПП-Капитан Андреево на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ дошъл товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция през България за Англия.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава във фабрични кухини на влекача и полуремаркето митническите чиновници са намерили укрити 13 броя картонени кутии, съдържащи бижутерийни произведения от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, обици, огърлици и синджири. Според експертизата на вещото лице откритите 3471,11 грама бижута били от 14 каратово злато и са на обща стойност 326 284,34 лв..

Контрабандните златни украшения и влекачът са били арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на товарния автомобил Е.Ю. на 50 година, турски жител, е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 7000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР