На 03 ноември от 10.30 в конферентната зала на Библиотеката

...
На 03 ноември от 10.30 в конферентната зала на Библиотеката
Коментари Харесай

Отбелязват 60-годишнината от рождението на Петя Дубарова с научна конференция в Бургас

На 03 ноември от 10.30 в конферентната зала на Библиотеката ще се състои откриването на Национална научна конференция на тематика: „ Българската любовна поезия – прочити и контексти “.

Конференцията се провежда от Община Бургас и Къща музей „ Петя Дубарова “ с присъединяване на Катедрата по български език и литература към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас.

Форумът се посвещава на 60-годишнината от рождението на Петя Дубарова и се провежда с финансовата поддръжка на Министерството на културата.

Участници в конференцията са научни служащи и преподаватели от разнообразни висши образователни заведения в страната.

Целта е да се насърчи по-задълбоченото и многостранно оглеждане на любовта като тематика и естетическа призма в българската поезия – част от международното поетическо завещание. Заедно с това конференцията си слага за цел да подкрепи и проучването на любовната поезия в литературнообразователния развой, доколкото Любовта е една от общочовешките тематики, върху които е конструирано образователното наличие по литература в 11. и 12. клас.

Стремежът на уредниците е тематиката за любовта да се постави в необятните граници на личната ѝ универсална стойност като естетическо прекарване, а дружно с това да се показват и нови методически хрумвания, свързани с образованието по литература във втори гимназиален стадий.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР