На 01.03.2024 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече четирима обвиняеми

...
На 01.03.2024 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече четирима обвиняеми
Коментари Харесай

Задържаха четирима, пребили с бухалка мъж в София

На 01.03.2024 година Софийска градска прокуратура (СГП) притегли четирима обвинени за опит за съзнателно ликвидиране.

Разследването е почнало на 01.03.2024 година в изискванията на необходимост, на съображение член 212, алинея 2 Наказателно-процесуален кодекс, със съставянето на протокола за първо деяние по следствието - оглед на място на престъпление и се организира от 06 районно управление (на МВР) - Столична дирекция на вътрешните работи под надзора и управлението на СГП. М. П., К. А. и  А. П. са упрекнати в закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 НК – че около 01:30 ч. на 01.03.2024 година, в гр. София, ж. к. „ Овча купел “, тримата като причинители създали опит съзнателно да умъртвят В. В., нанасяйки му голям брой удари с дървена бухалка по главата, ръцете и краката. Ц. П. е упрекнат в закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1, вр. член 20, алинея 4, вр. алинея 1 Наказателен кодекс – че съзнателно е оказал помощ на причинителите да изоставен местопроизшествието, транспортирайки ги с лек автомобил.

Вследствие на ударите на потърпевшия са породени голям брой травматични увреждания. Смъртта му не е настъпила с помощта на оказаната му висококвалифицирана здравна помощ. Обвиняемите са арестувани с постановления на прокурор в СГП за период до 72 часа. По искане на СГП Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на четиримата обвинени. 

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което са привлечени обвинените. Софийски градски съд одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд, оповестиха от пресцентъра на СГП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР